Gothia Cup: GULD!

BK Häcken lyckades försvara sitt Gothia Cup-guld i B18-klassen efter att på Gamla Ullevi slagit Torslanda IK med 1-0 efter ett sent mål av Muba Sana.

Matchen öppnades i ett lågt tempo där två tröttkörda lag med åtta matcher i benen på fem dagar försökte driva på. Bollklubben hade det mesta av bollinnehavet och hotade främst via sin vänsterkant med Haris Avdiu som vaskade fram några halvchanser i första halvlek efter några kombinationer med Robert Lipovac och Joel Mumbongo. Torslanda låg oftast med hela laget på rätt sida boll och satsade på snabba omställningar. Efter 30 minuter stod sig 0-0.

I andra halvlek försökte Häcken höja tempot i matchen via ett snabbare passningsspel där man hotade via båda flankerna. Torslandas låga försvarsspel gjorde det svårt för bollklubben att utnyttja sitt annars välfungerade djupledsspel. Förutom ett par vassa distansskott signerat Avdiu hade Hisingens stolthet svårt att forcera den rödklädda muren – fram till minut 57. Efter en upprullning som tog sin början från backlinjen, via Lipovac och ut till inbytte Lucas Hedlund som med ett vackert inlägg nådde Muba Sana centralt i boxen som nickade in 1-0!

Ett tröttkört Torslanda var aldrig nära att hota BK Häcken som för andra året i rad tar guld i B18-klassen! 

bkhacken.se gratulerar laget till en fantastisk genomförd vecka!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners