Gothia Cup: U14 och U15 imponerade

I går sparkade äntligen Gothia Cup igång. Nya spännande kulturella möten, nya vänskap mellan gränserna och oändligt många timmar fotobll kommer att spegla Göteborg under denna veckan.

BK Häcken, med hela 18 lag representerade, drog igång sina gruppspel under måndagen utspritt över hela staden. B15 hade en tuff drabbning mot JSLL Arsenal Singapore som av tradition ofta når långt i denna turnering. På Tuvevallen lyckades även Arsenal få en tidig staff – som dock missades. 

BK Häcken tog över taktpinnen efter straffsituationen och efter Daniel Zamanis ledningsmål kunde laget spela ut efter noter. Rasmus Wendt gjorde 2-0 och Häcken inledde med tre tunga poäng.

Ett annat spännande möte utspelades mellan U14 och norska Lilleström på Grimbo. Norrmännen tog tidigt ledningen och tryckte på. De gulsvarta frejdade sig och kunde efter en intensiv norsk period komma in i matchen. Bollklubben kunde kvittera och även ta ledningen efter ett par delikatessmål. De gulsvarta avrundade tillställningen med sätta 3-1 och därmed punktera matchen. 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners