Inför Häcken – Kalmar

Dags för tidernas tredje allsvenska match på Bravida Arena, Bollklubben Häcken tar emot Kalmar FF i den sjuttonde omgången. Häcken kommer från ett rent målfyrverkeri mot Hammarby som slutade 3 – 3 medan Kalmar komfortabelt avfärdade Falkenberg med hela 4 – 0 på Guldfågeln Arena. I tabellen skiljer en poäng lagen åt, Häcken har 20, Kalmar 19. I vårmötet på bortaplan vann Häcken med 1 – 0, efter ett sent mål av Martin Ericsson.
– Kalmar är ett lurigt lag, de har precis som vi inte inlett lika bra som de förväntat sig, men jag tycker att de precis som vi börjat komma igång, säger Peter Gerhardsson till Häcken-TV.

På de tre matcherna efter sommaruppehållet har Häcken en seger, en oavgjord samt en förlust – Kalmar har en seger, en oavgjord och en förlust. Kalmars bäste målskytt heter Marcus Antonsson, nyförvärv i år från Halmstad, som står noterad för 8 fullträffar på 11 matcher från start. Tränare Peter Swärdh har numera även tillgång till samtliga tre Elm-bröder, sist de tre var samtidigt i Kalmar (2008) vann Kalmar SM-guld. Yngste brodern Rasmus gjorde ett kort inhopp i matchen mot Falkenberg, hans första match efter ett över ett år långt skade- och sjukdomsuppehåll. I full form är han en av Sveriges tre bästa spelare.

Häcken får å sin sida tillbaka Samuel Gustafson efter avstängning, dock hinner troligtvis inte Niels Vorthoren bli spelklar. Även Simon Sandberg som utgick med en känning senast är med i matchtruppen. Häcken har, det tål att upprepas, gjort sex mål på två hemmamatcher. Avspark är kl 16.00 på Bravida Arena på Hisingen.

Peter Gerhardsson och hans ledarstab har tagit ut följande matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Zuta, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Abubakari, Pekalski, Gustafson, A. Andersson, Mohammed, Makondele
Forwards: Paulinho, Rexhepi, Jeremejeff, Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners