Inför Häcken mot Hammarby

Det är dags för den andra allsvenska hemmamatchen på Bravida Arena och den här gången står Hammarby IF för motståndet. Eftersom serien nu har vänt blir det lagens andra möte för året, i premiären vann Hammarby med 2 – 0 på Tele 2 Arena. I lagens senaste matcher förlorade Häcken på bortaplan med 1 – 0 mot Elfsborg, medan Hammarby tog en säker seger hemma mot Falkenberg med 3 – 0.
– Vi har haft fartfyllda och bra träningar med många sugna spelare och vi kommer väl förberedda till matchen, säger Peter Gerhardsson, för övrigt före detta spelare i just Hammarby.

I tabellen ligger Häcken för närvarande på en nionde plats och kan med vinst klättra till en sjundeplats. Hammarby är två poäng bakom. Häcken sålde ju som bekant Simon Gustafson till Feyenoord i veckan, medan Hammarby sålde sin poängkung Nahir Besara. Häcken får in Paulinho medan Hammarby värvat Halmstads förre mittback Magyar samt den före detta allsvenska skyttekungen Imad Khalili. Kennedy Bakircioglu kan även han vara redo för mer spel än de fem minuter han fick i matchen mot Falkenberg.

I och med Gothia Cup tränade Häcken på lite olika planer fram till fredagen då man återgick till Bravida. Jasmin Sudic är åter med i truppen efter avstängning, däremot är Samuel Gustafson just avstängd. Återvändaren Paulinho är äntligen spelklar, han har tränat med laget i flera månader samt matchats flitigt i U21.
– Han gjorde två fina mål i U21 senast mot Falkenberg, en läcker frispark och ett bra genomspel så han ser bra ut. Han kan ju spela på flera positioner så vi får se hur vi använder honom på måndag, säger Gerhardsson.

Häckens hemmaspel på Gamla Ullevi lämnar vi därhän och väljer istället att fokusera på att Hammarby inte vunnit någon bortamatch i sitt första allsvenska år sedan 2009. Noll segrar, fyra oavgjorda samt fyra förluster är facit. 
– Vi mötte ju Elfsborg senast, jag tycker att vi, Elfsborg och Hammarby påminner om varandra i vårt sätt att agera, säger Gerhardsson. Vi är passningsorienterade och ganska aggressiva i försvarsspelet, varierar mellan att anfalla i djupled och via instick etc. Sen om det är en fördel eller nackdel, det får vi se på måndag! avslutar Gerhardsson.

Matchtruppen: 

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Zuta, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Abubakari, Pekalski, A. Andersson, Berggren, Makondele, Mohammed
Forwards: Rexhepi, Paulinho, Jeremejeff, Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners