Inför IF Elfsborg – BK Häcken

Det är dags för ny match i världens bästa Allsvenska, den femtonde för året, och det betyder att serien ”vänder” efter den här omgången. Bollklubben Häcken har tagit 19 poäng på de tidigare 14 matcherna och ligger sjua i en haltande tabell. Senast mot Helsingborg vände gulsvart underläge med både  0 – 1 och 1 – 2 till seger med 3 – 2 efter mål av Simon Gustafson, Jasmin Sudic och Alexander Jeremejeff. De tar sig an ett Elfsborg som spelade oavgjort, 2 – 2, mot Falkenberg förra veckan.
– Det brukar alltid bli bra matcher när vi möter Elfsborg och det blir det säkert den här gången också, säger Peter Gerhardsson. När de är på hemmaplan brukar de vilja föra spelet, det gäller för oss att vi presterar på topp, både offensivt och defensivt. Vi har ett bra drag i truppen med många som ser pigga ut, så det ska bli en rolig match.

Elfsborg är hittills i år obesegrade på hemmaplan i årets Allsvenska och har, som vanligt, ett passningsskickligt, tempostarkt och offensivt inriktat lag. Tränaren heter återigen Magnus Haglund, tillbaka inför årets säsong efter tre år i Norge och som vanligt spelar Sveriges mesta landslagsman genom alla tider Anders Svensson i gult och svart. (Relativt) nytt för året är dock att han spelar mittback, något han för övrigt provade på redan i förra årets träningsmatch mot Häcken. Något yngre spelare som Marcus Rohdén, Simon Hedlund, Alber Zeneli och Victor Claesson kompletterar. Claesson är lagets bästa målskytt med 6 fullträffar.

Avspark 15.00 på Borås Arena.

Häckens matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Söderberg, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Mohammed, Makondele, Samuel Gustafson, A. Andersson
Forwards: Rexhepi, Jeremejeff, Skoglund

Fotnot: Jasmin Sudic är avstängd.

Huvudpartner

Officiella branschpartners