Inför matchen mot Djurgården

Bollklubben Häcken kommer med en fin kombination av prestation och resultat i tremålssegern mot Kalmar till Tele 2 Arena för mötet med Djurgårdens IF. Hemmalaget har å sin sida en svit på 14 raka matcher utan förlust samt endast två poäng upp till tabellens högsta position. I klubbarnas senaste möte blev det 1 – 1 på Gamla Ullevi efter att René Makondele kvitterat för Häcken. 
– Det blir viktigt för oss att hålla fast vid vår spelidé matchen igenom, det blir en härlig utmaning för oss att möta ett topplag, säger Peter Gerhardsson till Häcken-TV.

Häcken som, innan flytten tillbaka till Hisingen, varit bättre på bortaplan än hemmaplan har endast spelat en bortamatch efter uppehållet. Då blev det en knapp förlust mot Elfsborg (1 – 0) och tidigare under säsongen har man vunnit borta mot Kalmar, Malmö FF och Halmstad.  Men nu är det som sagt Djurgården som gäller, ett lag som få inför säsongen trodde skulle bli det topplag man är. Ett ord Gerhardsson använder är ”svårslagna” vilket i sin tur leder till att Djurgården är ett lag med stort självförtroende som siktar mot toppen.

En snabb genomgång av Pelle Olssons lag ger något åt det här hållet: En av seriens bästa målvakter i Kenneth Höie. Ett stabilt mittbackspar i form av Bergström och Colley. Vassa kanter med framförallt Mrabti och längst fram den allsvenska vårens sensation Mushekwi som fullständigt hällde in mål. 11 mål och tre assist på 14 matcher från start är ett häpnadsväckande facit. Normalt startande Walker och Radetinac är skadade.

Häcken har båda sina nya holländare, Niels Vorthoren och Michiel Hemmen, med i matchtruppen till Stockholm. Simon Sandberg är dock avstängd.

Matchtruppen:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Wahlström, Sudic, Zuta, Binaku, Arkivuo, J. Andersson
Mittfält: Abubakari, Gustafson, Pekalski, A. Andersson, Vorthoren, Makondele, Mohammed
Forwards: Rexhepi, Paulinho, Skoglund, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners