”Jag vill göra mål och vinna matcher”

Holländske forwarden Michiel Hemmen hade precis avslutat sitt första träningspass på onsdagen med sina nya lagkamrater när hemsidan hälsade honom välkommen och fick ett kort snack. 

Först och främst, välkommen till Sverige och BK Häcken!
– Tack! Jag har fått ett jättefint bemötande här. Klubben verkar vara bra och det är skönt att vara igång med fotbollen igen.

Berätta lite om dig själv.
– Jag är 28 år, forward, och från Holland, de tre senaste säsongerna spelade jag för SC Cambuur. Min första säsong där vann vi andradivisionen och gick upp till Eredivisie, där vi gjort två säsonger. Och nu är jag här i Häcken och det känns utmärkt. Jag vill spela så mycket som möjligt här och förhoppningsvis bidra genom att göra många mål. Jag har haft ett samtal med Coach (Gerhardsson) där han beskrivit det taktiska upplägget vi använder. Det lät som om det borde passa mig och jag känner mig säker på att vi kommer att göra bra ifrån oss de 13 matcher som är kvar av säsongen. För egen del vill jag göra mål och vinna matcher. 

Vad vet du om svensk fotboll?
– Jag har inte hunnit få så bra koll på Allsvenskan men jag känner till en del andra klubbar som IFK Göteborg, Djurgården och Elfsborg. Jag har spelat mot flera svenska spelare i Holland och det är bra spelare allihop. Här i Sverige känner jag till Niels Vorthoren såklart och Jos Hooiveld i AIK. Landslaget känner jag givetvis till med Zlatan och så vidare. Sen har jag alltid tyckt om Sverige så när den här chansen dök upp var det inget att tveka på. Det känns väldigt bra att vara här, nu hoppas jag bara att jag hinner bli spelklar till matchen mot Djurgården på lördag.

(Fotnot: Det är i skrivande stund oklart om Hemmen hinner bli spelklar redan till lördagens match.)

Huvudpartner

Officiella branschpartners