”Krickan” är redo för Elfsborg

Han har hållt nollan i fem allsvenska matcher och trots en försäsong spolierad av skador har han återtagit sin plats mellan de gulsvarta stolparna som om ingenting hänt. När vi (nästan) kommit halvvägs i Christoffer Källqvists femtonde säsong som Häcken-målvakt kommer han vara lagets absolut mest rutinerade spelare mot Elfsborg nu när Diego Lugano lämnat. De fyra spelare med mest speltid i årets Häcken är tre 20-åringar (bröderna Gustafson och Nasiru Mohammed) och en 23-åring (Leo Zuta).
– Vi har startat hösten bra, nu gäller det att fortsätta med det, att vi fortsätter göra de sakerna vi gjorde bra sist, säger Christoffer Källqvist. 

Dagens motståndare Elfsborg har han givetvis bra koll på.
– Det blir alltid bra matcher mot Elfsborg så det ska bara bli roligt att möta dem. De kommer vilja vara spelförande så det gäller för oss att vi är med direkt och fortsätta rida på framgången från förra matchen mot Helsingborg. Gör vi det kan det nog passa oss rätt bra att ställa om på dem.

Att det är ett ungt lag han har framför sig samt att backlinjen i princip sett annorlunda ut varje match är inget han reflekterat över.
– Faktiskt inte. Visst kan det vara bra för en backlinje att spela ihop sig, samtidigt är alla i truppen med på vad och hur vi gör saker, jag tycker att vi har gjort det mesta bra oavsett vilka som spelat, säger ”Krickan”. Att några av dem är unga, jag tänker inte på det, så länge dom är bra och gör som jag säger så blir det bra ändå, avslutar han med ett leende.

IF Elfsborg mot BK Häcken. Avspark på Borås Arena kl 15.

Huvudpartner

Officiella branschpartners