Niels Vorthoren till BK Häcken

Bollklubben Häcken är överens med den 27-årige holländske mittfältaren Niels Vorthoren om ett kontrakt och han gjorde idag tisdag sin första träning med sin nya klubb. Vorthoren kommer närmast från MVV Maastricht i holländska andradivisionen men har även meriter från spel i Eredivise med Willem II och Excelsior. 
– Det är en intressant spelare som även varit lagkapten i flera av sina klubbar. En box-till-box-spelare som trivs bäst centralt och som vi tror kan bli mycket nyttig för oss, säger Sonny Karlsson, Häckens sportchef.

Efter ett avslutat första träningspass på Bravida Arena med sina lagkamrater hälsade hemsidan honom välkommen till Sverige och Häcken.
– Tack, det känns jättebra att vara här!

Berätta lite om dig själv.
– Jag är 27 år, mittfältare och från Holland, där jag spelat hela min karriär. Jag började karriären i Willem II och nu senast var jag i MVV Maastricht i holländska andradivisionen. De ville gärna förlänga men så dök Häcken upp i bilden och jag kände att det var intressant. Vi började diskutera och jag fick ett väldigt gott intryck så, nu är jag här.
– Jag kan spela överallt på mittfältet men jag trivs bäst med att gå med framåt och komma in i straffområdet. Så förhoppningsvis kan jag hjälpa klubben och göra några mål.

Vad vet du om svensk fotboll och Häcken?
– Jag läste på ordentligt om klubben och tycker det verkar vara en fin klubb. Fotbollen i Holland är väldigt passningsorienterad och det lilla jag hunnit se av svensk fotboll är att den är mer direkt. Jag vet också att många svenska spelare kommer till Holland och gör väldigt bra ifrån sig, så jag hoppas att jag kan göra samma sak fast åt andra hållet, säger Vorthoven.

Vorthoren hinner troligtvis inte bli spelklar redan till lördagens match mot Kalmar FF men är aktuell för nästa match.

(Bilden ovan är från 2009.)

Huvudpartner

Officiella branschpartners