PGs Sound no 55

Här kommer en ny lista. Gäst denna gång är en person som betyder mycket för BK Häcken. Han och kollegorna i sponsorgruppen är en viktig del för klubben. Han lyckades med skicklighet vinna en tävling på senaste sponsorträffen där en del av priset var att få gästa PGs sound. Välkommen Stefan!

Hej! Stefan Svensson här. Fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna. Uppvuxen på Toleredsgatan 13. 200 meter från Häckenborg och fotbollsplanerna på Slätta Damm, där jag följde lagets matcher i division 4 och division 5. BK Häcken blev ju då givetvis laget i mitt hjärta. Familjen flyttade till Kode och det blev fotbollssparkande i Kode IF. Hamnade sedan tillbaka på Hisingen, nämligen Jättesten och spel med GAIKKullens C-lag…..

År 1999 startade min kollega Anders Pålsson och jag, SkandiaMäklarna Hisingen med kontor på Kyrkbytorget där vi fortfarande är verksamma. Vi förmedlar villor, bostadsrätter och tomter. År 2004 gick vi in som sponsorer i BK Häcken för att vi tycker om klubbens ungdomsverksamhet och kopplingen till Gothia Cup. Varje år har varit otroligt roligt med flera bra matcher, trevliga sammankomster och härliga människor som man har lärt känna.

Ett av alla roliga minnen är när vi följde med laget till Skottland år 2007 och såg UEFA-cupmatchen Dunfermline Athletic FC – BK Häcken. Stort att få vara med på PGs sound. Här är mina låtar

1. Mando Diao – Love Last Forever. Helt enkelt en bra låt med skönt sound.

2. Led Zeppelin – Kashmir. Bästa bandet med bästa låten. Kan det bli bättre?

3. Kent – La Belle Epoque. För den tänkvärda textens skull.

4. Ozzy Osborne – Mama, I´m Coming Home. Han är ju “The Prince of Darkness”, en riktig arbetargrabb. En låt som växer för varje gång man lyssnar på den.

5. France Gall – Ella, elle l’a – Remasterisé. Tycker om fransk film och musik, bryter mot anglosaxisk kultur. Gillar denna hyllning till Ella Fitzgerald.

/ Stefan Svensson

Start med 5 gamla godingar:

6. Radio Birdman – Murder city nights. Live i lördags på Pustervik. Wow, gragerock när den är som bäst! Aussieband som kör på bra fortfarande

7. Lee Clayton – The Dream goes on. En bortglömd herre som gjorde den här låten och plattan 1981. Här en liveversion från förra året. Drive By Trucker- aktigt!

8. Jackson Browne – The Barricades of heaven. Öppnngslåt på Liseberg som är en av de bästa han gjort. 67 år gammal och sjunger fortfarande fantastiskt bra.

9. Mindre modiga män – Livet är kort. En låt som varit med förut, älskar den här texten, verkligheten på drygt 3 minuter. Bra löplåt som jag använde till uppvärmning när jag var idrottslärare.

10. City boy – The greatest story ever told. En av mina mest sönderspelade skivor, första plattan med det här fantastiska bandet. Här en av deras minst kända, så upptäck dem här så finns det många bra poplåtar att lyssna igenom

Och så lite nytt:

11. Bob Hund – Rockabilligt. Tbx igen med en lysande EP. Här blir dem lite Wilcoaktiga i en låt som kommer bli en livefavorit. Träffade gitarristen Conny på semestern, Djurgårdsfrälst, trevlig och sympatisk, fotboll/musik- snack är alltid trevligt

12. Twerps – I dont mind. Ny bekantskap som blir intressant att följa, band som jag inte fackplacerar än!!

13. Magnus Carlson – Tack vare dig. Lysande svenskcomeback av WW-Magnus, northern soul på svenska, bara vänta på skivan

14. Dawes – I cant Think about it now. För alla som gillar Jackson Browne, här är ett band som faktiskt kompade Conor Oberst i somras på WOW. Gör lysande egen americana, här en låt som avslutas med ett magiska solon.

15. Aron Grape – Hornsgatan 61. Länge sen jag hörde något så här bra på svenska, årets genombrott? Hur bra kan det här bli? När Lundell gör sin sista turne ( igen ) så kanske vi har en ny ikon på gång

 

 

Så får det bli, tack Stefan för dina val. En av dem kommer spelas på premiären.

Här hittar ni listan: PGs Sound

Rock on och ses på söndag

/PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners