PGs Sound no 57

Ny lista igen p.g.a att veckans gäst är Djurgårdare och ska förstås med innan matchen på lördag. Conny Nimmersjö, en mycket trevlig bekantskap som släppt ett av årets bästa album, missa inte det. Musik och texter som betyder något. Tack för att du ville vara med Conny. Fire away!

Hej. Mitt namn är Conny Nimmersjö, jag spelar gitarr med bob hund, och har även haft den äran att fått jobba med eminenta artister som Pelle Ossler och Thåström. I våras var jag ute på en soloturné som passerade Göteborg en regnig afton i maj.

En månad senare har jag just lagt mig tillrätta i en solstol på Mallorca, varpå Peter Gerhardsson plötsligt står framför mig och skymmer solen. Han förklarar att han var en av de spridda själarna som hade släpat sig till min konsert på Fängelset en månad tidigare. Vi hann prata både fotboll och musik under veckan som följde, och Peter bjöd in mig att välja några låtar till den här listan. Jag håller på Djurgården, men tycker Häcken och Getingarna är ett skönt gäng.  Både min och er klubb delar ju även kärleken för Kim Källström. Må bästa lag vinna på lördag!

1. Big Sambo & The Housewreckers – The Rains Came. En av mina absoluta R&B-favoriter. Det var – naturligtvis – Lennart Persson som fick mig att uppmärksamma den här pärlan. Lennart skrev om den i en recension av en soul-samling.

2. Irma Thomas – Ruler of My Heart. Vi fortsätter med soul, här från New Orleans. Helt unik inspelning det här.

3. Gregory Isaacs – Financial Endorsement. Resan fortsätter söderut, till Jamaica. Den är så underbart skevt stämd, den här kompgitarren.

4. The Velvet Underground – Rock & Roll. Skulle jag välja ett favoritband genom tiderna blev det Velvet. Den här texten räddade livet på mig i tonåren.

5. Iggy & The Stooges – Gimme Danger. Ja, och skulle jag välja ett band till fick det bli The Stooges. Kunde tagit vilken låt som helst från Raw Power, alla är lika bra. Men den här är inte lika sönderspelad som flera av de andra.

/ Conny Nimmersjö

Tack Conny. Här kommer mina tips. Först fem gamla godingar:

6. Hurula – Stockholm brinner, från förra årets lysande skiva. En punkigt läcker låt, fenomenal live också. Vi pratar attityd!!

7. Anders Persson och Carl Smith – Frankie boy. En favoritartist som dyker upp här med jämna mellanrum. Hoppas verkligen det kommer något nytt med den här duon.

8. Webstrarna – Vänner för livet. Faktiskt ett Uppsalaband. Gjorde några bra skivor på 80 talet, här gästas man av Olle Ljungström i en av dem bästa låtarna dem gjort.

9. Gretch Brothers – Sommarkort. Anders F och uppsalasonen Peter R Ericson i en Cornelius klassiker som faktiskt är skriven av Peter R.

10. Ulf Lundell – Hungerdepartementet. En legend som leverarar jämnt, hans mellansnack är fullständigt världsklass. Här HD i en akustisk version som är bättre än originalet. Missa inte hans blogg på hemsidan, det enda du behöver läsa för att hänga med vad som händer i världen

Bara svenskt gammalt övergår i 5 nya utländska kanoner

11. The Church – Laurel Canyon. Ett av årets bästa album, här en av många bra låtar från nya plattan.

12. The Vryll society – Beautiful faces. Helt okänd grupp för mig som bara dök upp med två spår. Spännande och bra pop och ett band att följa framöver, häng med från början!!

13. Adna – Beautiful hell. Fick den här av min kompis Biffen i vit vinyl, riktiigt bra skön soul/pop!!

14. Magnus Johansson – Nån dag ska båten komma in äntligen något nytt från denna, för mig, popikon. Omslaget är också läckert, ny platta på gång? Hoppas vi verkligen. Sonen till flygkaptenen är tbx! Kanske beror på IFK Norrköpings framgångar!

15. Jason Isbell – To a band I loved, vem slår det här albumet i år? Redan köpt biljett till konserten på Pustervik i jan 2016. Så otroligt vacker, bra skiva med texter som berör, wow!!

Så får det bli, tack Conny för att du ville vara med, kul att träffas och prata fotboll/musik!! Konserten på Fängelset var värd mer folk, men grym leverans ändå!

Här hittar ni min lista: PGs Sound

Nu mot Stockholm! Rock on!

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners