PREMIÄR

Det är äntligen, äntligen dags för BK Häcken att spela allsvensk fotboll på Hisingen igen. När världens bästa Allsvenska drar igång igen tar sig Häcken an Helsingborgs IF på ett fullsatt Bravida Arena, på platsen där Rambergsvallen låg. Allsvenskans 14:e omgång inleds redan på lördagen men på söndag kl 17.30 springer gulsvarta Häcken in på sin nya hemmaborg.
– Förutsättningarna är att vi ska spela hemma på en fullsatt arena med riktigt bra tryck, bara det ska bli härligt och intressant, säger en förväntansfull Peter Gerhardsson.

Helsingborgs IF är rimligtvis enda allsvenska laget där tränaren är mer känd än spelarna, Henrik Larsson tog över rollen som manager inför årets säsong. Helsingborg är för övrigt det lag efter Häcken som använt flest unga spelare i Allsvenskan, mer om det kan du läsa här.
– När det gäller motståndet är det ett lag som har två poäng mer än oss, de har varierat sitt spel beroende på motstånd samt hemma- eller bortaplan men har genomgående varit försvarsstarka, säger Gerhardsson. De är lite luriga, de har bra kvalitet både offensivt och defensivt. Å andra sidan är vi också lite luriga så …

För hemmalagets del har EM-guldmedaljören Simon Gustafson återvänt till truppen och hunnit bekanta sig med sin nya hemmaplan. Leonard Zuta är däremot avstängd efter sitt gula kort senast, vilket medför att han för första gången i år inte spelar från start. Tänkbara ersättare är Arkivuo, Binaku eller Joel Andersson. Dessutom en debut i matchtruppen för årets ”sommarproffs” Albin Skoglund.

BK Häckens matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Simon Gustafson, Abubakari, Mohammed, Makondele, Samuel Gustafson, A. Andersson, Berggren
Forwards: Rexhepi, Jeremejeff, Thorvaldsson, Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners