Publik- och målfest på Bravida

Det blev nytt publikrekord på Bravida Arena när Hammarby kom på besök och Paulinho gjorde comeback i den gulsvarta tröjan. Hela 6.123 personer kom och fick se en chansrik och svängig match som slutade oavgjort, 3 – 3, och Paulinho blev tvåmålsskytt. Häcken hade ledningen med både 1 – 0 och 3 – 1 och med en minut kvar av matchen var Paulinho oerhört nära att avgöra från nära håll men skottet gick längs med mållinjen precis utom räckhåll för en framstörtande Makondele.
– Vi var nöjda med resultatet men inte med prestationen i halvtid, i andra har vi till en början bra kontroll och gör 3 – 1 men tappar tyvärr och får inte med oss tre poäng, säger Peter Gerhardsson.

Häcken startade med ytterligare en ny backlinje samt ny mittfältstrojka med Abubakari och Pekalski något bakom Makondele centralt. Paulinho presenterade sig direkt när han efter drygt trettio sekunder vek in från vänster och fick på ett hårt skott som styrdes till hörna. Spelmässigt var det dock Hammarby som tog tag i spelet och därför var det kanske något överraskande att det var Häcken som tog ledningen efter 22 minuter. Makondele och Jeremejeff kämpar om höjdbollar i straffområdet, bollen går ut till Pekalski som lägger upp för Abubakari som från distans skjuter in ledningsmålet vid vänstra stolproten.

Bara fem minuter senare replikerar Hammarby via ett skott från Torsteinbö och de fortsätter trycka på framåt med en nick utanför som bästa chans. Men med fem minuter kvar av halvleken så sticker Nasiru Mohammed igenom och fälls i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och fram stegar Paulinho och placerar kyligt in 2 – 1. Makondele är sånär att utöka ledningen efter ett fint inspel från Sandberg men avslutet går utanför.

Nämnde Sandberg fick kliva av i halvtid med en känning i baksida lår och ersattes av Joel Andersson. Efter mindre än en minut av andra halvlek står det 3 – 1 till Häcken, Paulinhos skott styrs via Hammarbyare in i mål. Nasiru Mohhamed skjuter utanför innan Källqvist räddar ett friläge. Hammarby tar ett långt inkast från Häckens vänsterkant, bollen nickas bort men inte bättre än att Johan Persson kan dra på en volley i mål. Paulinho tunnlar en motståndare i straffområdet men får inte bollen på mål efteråt. Erik Israelsson driver igenom till vänster och får på en kanon i stolpens insida och in. Och matchens sista 20 minuter blir det riktig Vilda Västern-fotboll med chanser åt båda håll.

Abubakari drar på igen från distans och skottet tippas till hörna. Hammarby har en riktigt farlig hörna. Inbytte Dardan Rexhepi får på ett fräsande skott som smiter en knapp decimeter utanför. Nasiru Mohammed skjuter utanför efter genombrott av Paulinho. Och så kommer Chansen med stort C, Mohammed driver ner mot kortlinjen, inspelet blockas av Hammarby-back, Paulinho skjuter men parallellt med mållinjen där Makondele är en tånagel ifrån att kunna peta in bollen.

Matchen slutar 3 – 3 och vi konstaterar att Häcken än så länge snittar tre mål per hemmamatch på Hisingen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners