Seger i hemmapremiären!

Bollklubben Häcken är tillbaka på Hisingen. Och det med besked. Efter att ha legat under med både 0 – 1 och 1 – 2 vände gulsvart på matchen och besegrade Helsingborgs IF med 3 – 2 i en oerhört chansrik holmgång med härlig stämning på läktarna. Ett bättre första steg mot att göra Bravida Arena till en hemmaborg är svår att ens fantisera ihop.
– Det var första gången i år vi spelar med publik och en inramning som var fantastisk, sa en mycket glad Peter Gerhardsson efteråt.

Den första allsvenska matchen på Bravida Arena inleddes med två lag som dels försökte hitta rätt i sina positioner, dels hantera hettan som rådde i första halvlek. Efter en fin aktion av Jordan Larsson drar han på ett skott som skruvas mot Källqvists högra kryss men går i ribbans underkant och ut. Samuel Gustafson gör sedan om samma sak där hans skott från långt ute på vänsterkanten träffar högt upp på insidan av Pär Hanssons stolpe och ut. Men innan dess hade Helsingborg redan gjort mål. Robin Simovic skjuter ribba in efter en framspelning av Larsson och blir därmed historisk som första allsvenska målskytt på Bravida Arena. Alexander Jeremejeff, i sin första match från start i år, drar ett avslut utanför och en nick över innan det är dags för vätskepaus efter en halvtimme. Efter 37 minuter rycker Jeremejeff ifrån sin bevakning och lägger bollen bakåt för Simon Gustafson som placerar in kvitteringen. 1 – 1 står sig sedan till halvtid.

Andra halvlekens första tio minuter är lite sömniga, det nämaste något som liknar en målchans är Mattias Lindströms nick över. Tio minuter in är det dock dags för Helsingborg att ta ledningen med ett helt fantastiskt mål – en volley upp i krysset från dryga 20 meter, signerad Victor Pálsson. Tidigare i år har Häcken haft svårt att hantera underlägen i matcher, något man med all önskvärd tydlighet meddelade att det är slut med nu. Efter ett vackert kombinationsspel får högerbacken Simon Sandberg en stickare och hans inspel når en helt fri Jasmin Sudic som vid bortre stolpen dunkar in kvitteringen efter 68 minuter. Sen går matchen i spinn.

Anfall följer på anfall, det är oftast Häcken som anfaller men Helsingborg är lika anfallsglada de. Pär Hansson räddar Jeremejeffs nick. Simon Sandberg drar en volley direkt från hörna på en täckande försvarare. Vätskepausen med 15 minuter kvar av matchen ser till att tempot hålls i. En inbytt och pigg Dardan Rexhepi får ett avslut blockerat i sista hundradelen. Häcken anfaller på nytt och Simon Gustafson petar fram till Jeremejeff som tar emot, tittar höger, tittar vänster och sedan placerar in segermålet i krysset. Häcken skapar sedan tre-fyra lägen till att utöka men Hansson i Helsingborgsmålet gör några svettiga räddningar.

Sammanfattningsvis gör Häcken sin bästa hemmamatch för i år, vänder underläge två gånger om till seger och man gör det inför drygt 6000 åskådare.

Huvudpartner

Officiella branschpartners