Simon Gustafson klar för Feyenoord

BK Häcken och den holländska storklubben Feyenoord är överens om en övergång för den offensiva mittfältaren Simon Gustafson. Simon genomgår idag onsdag läkarundersökning samt slutförhandlar sitt personliga avtal.
– Simon är en otrolig talang som hela tiden utvecklats och varit mycket nyttig för oss sen han kom till klubben som 18-åring, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson. Vi är glada för hans skull att en så bra och anrik klubb som Feyenoord vill satsa på honom och fortsätta utveckla honom. Den dag han känner sig klar med proffslivet utomlands är han alltid välkommen tillbaka till Häcken.

Simon Gustafson kom från Mölndalsklubben Fässbergs IF inför säsongen 2013 och gjorde 26 allsvenska matcher, varav 15 från start, som 18-åring. Totalt blev det 68 allsvenska matcher, 14 mål och 12 assist för den offensiva mittfältaren. Han stod även för 4 mål på 4 matcher i Svenska Cupen 2015.

Feyenoord Rotterdam är tillsammans med Ajax och PSV Eindhoven en av de tre mest framgångsrika holländska klubbarna. De har vunnit Europacupen en gång, UEFA-cupen två gånger samt holländska ligan 14 gånger. Spelare som Ove Kindvall, Johan Cruyff, Ruud Gullit, Henrik Larsson och Robin van Persie har tidigare företrätt klubben. Laget tränas av Giovanni van Bronckhorst och de har även nyligen värvat holländska landslagsmannen Dirk Kuyt.

Bollklubben Häcken önskar Simon all lycka med sin fortsatta karriär!

Huvudpartner

Officiella branschpartners