Uddamålsförlust i Borås

BK Häcken förlorade mötet med IF Elfsborg med 1 – 0 på bortaplan i Borås. I en mycket chansrik match (16-11 i avslut) blev det hemmalagets Simon Hedlund som blev enda målskytt. Häcken fick avsluta matchen med 10 man efter att Simon Gustafson blivit skadad när alla byten var gjorda.
– Vi skapar lägen, precis som Elfsborg gör, och vi behöver helt enkelt bli skickligare på att göra mål på de lägen vi skapar, sa Peter Gerhardsson efter matchen till CMore.

Det var två unga lag som ställdes mot varandra på Borås Arena, 14 av 20 utespelare hade inte fyllt 23 när Strömbergsson blåste igång matchen. I Häcken gjorde Egzon Binaku allsvensk debut från start på vänsteryttern. Efter de första tio minuterna, när båda lagen höll ifrån bra, började målchanserna åt båda håll om inte hagla så iallafall dugga väldigt tätt. Elfsborgs Victor Claesson sköt mitt på Källqvist i fritt läge. Simon Gustafson fick både en och två chanser att göra mål men det andra avslutet gick tätt utanför. Hedlund kommer fri men skjuter utanför. Samuel Gustafson gör en avancerad mottagning på en hög djupledsboll men skottet täcks. Claesson spelar inåt bakåt till Rohdén som stöter bollen över. Anders Svensson får på en kanon från 30 meter som Källqvist räddar uppe i krysset innan Svensson nickar tätt över på den efterföljande hörnan. 

Så här såg det ut och det var svårt att begripa att det inte blivit mål. Och då blev det också mål. Claesson driver igenom till vänster och frispelar Hedlund med en bakåtpassning. 1 – 0 till boråslaget efter 36 minuter. Det har varit svårt för alla lag att vinna mot Elfsborg i Borås, Häcken har ännu inte gjort det, och de är inte mindre svårspelade med ett ledningsmål i ryggen.

Den andra halvleken innehöll många bra chanser för Elfsborg att utöka ledningen medan Häcken inte låg långt efter i chansfabrikationen. Vackraste chansen stod Samuel Gustafson och Simon Sandberg för när Sandberg på volley efter en hörna från Samuel drar på mot vänstra krysset. Oturligt nog är en Elfsborg-skalle i vägen, annars hade det blivit en fin kopia på Anders Svenssons volleymål på hörna för många herrans år sedan. Gerhardsson gör flera byten och båda lagen fortsätter skapa chanser utan att få in bollen. Närmast för Häcken är Nasiru Mohammed som helt fri skjuter utanför. Med sju minuter kvar av ordinarie speltid tvingas Simon Gustafson bryta matchen vilket är dubbelt, kanske tillochmed trippelt, olyckligt.

För det första blir Häcken av med ett av sina bästa offensiva vapen, för det andra finns inga byten kvar att göra och Häcken får slutforcera med tio man. För det tredje verkar Elfsborg vara väldigt trötta och Häcken har i perioder inläggsövning, trots en man kort, mot ett lågt stående boråsförsvar. Närmast kommer Kari Arkivuo med ett fint skott som räddas, men tyvärr blir det inget mål och Häcken får åka hem med noll poäng i bagaget.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners