”Vi klickar bra”

Simon Gustafson hann knappt hem efter Sveriges guld i U21-EM innan det var dags för invigning av BK Häckens nya fotbollsstadion Bravida Arena och allsvenskt möte med Helsingborgs IF. Som vi minns gick det väldigt bra; seger och ett mål samt en assist till Alexander Jeremejeff som i sin tur var den som slog den öppnande passningen till Simons mål. Vi fick ett snack med Simon Gustafson efter fredagens träning.
– Vi klickar bra! Det känns som jag och Alex har samma syn på fotboll och ju mer tid vi får tillsammans, desto bättre blir det. Två mål och två assist är en bra start för en nia och en tia, säger Gustafson.

Det var ju inte bara din första match efter EM, det var även invigning av Häckens nya hemmaplan inför nästan fullsatta läktare. Berätta om dina intryck?
– Det var en skön och trevlig upplevelse, jag tyckte det blev en härlig inramning med bra tryck på läktarna. Sen spelade vi riktigt bra offensiv fotboll också. Det blir extra skönt att vinna med publikens stöd i ryggen.

På söndag åker Bollklubben till Borås för en tuff bortamatch mot IF Elfsborg på Borås Arena. Hur ser du på den matchen?
– Det är ett av de skickligaste offensiva lagen i Allsvenskan, framförallt på hemmaplan. De har många skickliga spelare och brukar vilja styra matcherna. Sammanfattningsvis blir det en tuff och rolig uppgift för oss, avslutar Simon.

Huvudpartner

Officiella branschpartners