BK Häcken välkomnar Tefu Mashamaite!

BK Häcken är överens om ett kontrakt med den sydafrikanska landslagsbacken Tefu Mashamaite. Mashamaite företrädde senast Kaizer Chiefs, där han vunnit den sydafrikanska ligan två gånger, och har även meriter från landslaget. Säsongen 2014-15 utsågs den 30-åriga vänsterfotade mittbacken till ligans bästa spelare. Kontraktet med BK Häcken löper över 2,5 år.

– Vi är väldigt stolta över att en spelare med hans kvalitet valde oss, säger Sonny Karlsson. Vi har följt Tefu under en period och när möjligheten dök upp fanns det inget att tveka på. Det är en vänsterfotad spelare med utmärkt speluppfattning, han är stark i luftspelet och har varit lagkapten vilket också är en viktig pusselbit.

Mashamaite blir därmed den första sydafrikanen att företräda Bollklubben Häcken. Helt spelklar blir han så fort arbetstillståndet är färdigbehandlat. 

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners