Dags för derby!

Bollklubben Häcken åker på söndagen tillbaka till sin förra hemmaplan Gamla Ullevi för att spela bortamatch mot IFK Göteborg. Det är Allsvenskans 20:e omgång och medan IFK leder serien ligger Häcken i mitten av tabellen. Enligt IFK:s hemsida väntas publikrekord vad gäller möten på arenan lagen emellan. Vi ger er alla förutsättningar samt Häckens matchtrupp, häng med!

Häckens form är fortsatt svår att tyda, storseger mot Kalmar följdes av knapp förlust borta mot Djurgården och kulminerade med en oavgjord hemmamatch mot Gefle där Häcken var rejält tillbakatryckta i den första halvleken och i princip dominerade större delen av den andra. 1 – 1 slutade den matchen, målskytt för Häcken var Paulinho på straff. I den matchen var både Mohammed Abubakari och Samuel Gustafson avstängda, de är tillbaka i truppen nu. Dock är inte lagkaptenen Martin Ericsson riktigt återställd ännu och står över.

IFK Göteborg är lätta att scouta men svåra att besegra. De leder Allsvenskan på samma poäng som Norrköping och Elfsborg och startade hela våren och sommaren med i princip samma tio av elva spelare. Av 19 spelade allsvenska matcher har 10 (!) spelare startat i minst 16. Dock blir det vissa förändringar i derbyt, forwarden Lasse Vibe är såld och ersätts troligtvis med den finska landslagsmannen Riski, centrale mittfältaren Gustav Svensson är avstängd och ersätts även han antagligen med ett nyförvärv – danska landslagsmannen Albaek, senast i franska ligan. Mittbacken Bjärsmyr är skadad, där har trotjänaren Hjalmar Jonsson ersatt tidigare. 

Söndagens match blir årets tredje möte klubbarna emellan och för Häckens del är förhoppningen att uttrycket ”tredje gången gillt” gäller – det blev förlust i båda matcherna. 

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Pekalski, Abubakari, Gustafson, Vorthoren, A. Andersson
Forwards och Yttrar: Paulinho, Rexhepi, Hemmen, Mohammed, Makondele

Huvudpartner

Officiella branschpartners