Dags för Gefle!

Bollklubben Häcken möter Gefle IF på Bravida Arena i Allsvenskans 19:e omgång. Gästerna från Gävle kommer med två raka 1-0-segrar i bagaget medan Häcken besegrat Kalmar med 3 – 0 samt förlorat mot Djurgården med 2 – 1. Noterbart är att Häcken gjort tre mål i samtliga tre hemmamatcher på Bravida Arena.
– Vi ska fortsätta att skapa mälchanser, det har vi även gjort på bortaplan, och vara effektiva med våra avslut. Sen om det blir tre mål framåt är inte det primära, det är att vi vinner matchen, säger Peter Gerhardsson.

I vårsäsongens möte vann Gefle på sin hemmaplan med 2 – 0 efter två sena mål av Johan Oremo och Robin Nilsson. Är det något lag som tidigare under säsongen varit avsevärt starkare hemma än borta så är det Gefle. På hemmaplan har de släppt in 4 mål på 8 matcher, på bortaplan 20 på 9. De ligger två poäng före Häcken i tabellen med en match mindre spelad. Laget bäste målskytt är Oremo med 7 fullträffar.

Häcken har tränat på under veckan och fått tillbaka bl a Jasmin Sudic efter sjukdom, dock är både Mohammed Abubakari och Samuel Gustafson avstängda. Båda de holländska nyförvärven, Niels Vorthoren och Michiel Hemmen, spelade i tisdagens U21-match mot Malmö FF där Vorthoren, precis som Hemmen gjorde mot Djurgården, gjorde mål i sin debut. En annan ny A-lagsspelare, ”sommarproffset” Albin Skoglund, gjorde även han sin allsvenska debut mot Djurgården och ingår i matchtruppen.

Faktum är att Häcken haft hela sju allsvenska debutanter i år; förutom Hemmen och Skoglund hade inte Peter Abrahamsson, Joel Andersson, Egzon Binaku, Joakim Olausson eller Adam Andersson gjort en sekund i landets högsta serie innan säsongen. Av dessa har fyra kommit upp till A-laget via Häckens akademi.

Matchtruppen:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg, J. Andersson och Binaku
Mittfält: Pekalski, Vorthoren, A. Andersson, Makondele, Mohammed, Ohlsson
Forwards: Rexhepi, Paulinho, Hemmen, Skoglund

Huvudpartner

Officiella branschpartners