Förlust i Örebro

BK Häcken förlorade på bortaplan mot Örebro SK med 2 – 0. Hemmalaget tog ledningen redan i matchens andra minut genom Broberg, Häcken missade en straff och i slutsekunderna fastställde Daniel Gustafsson resultatet på ett friläge. Det var Örebros första seger på tolv matcher och Häcken fortsätter ha ett dystert bortafacit.
– Det tidiga målet ställer till det för oss – Örebro får ligga på kontring och det gör dom bra. Samtidigt har vi alldeles för dåliga avslut och även om Peter Abrahamsson räddar oss många gånger är det inte ologiskt att vi tvingas släppa in ett till när vi försöker kvittera, säger Peter Gerhardsson.

Matchen var inte ens två minuter gammal när ÖSK:s Martin Broberg fick bollen på Häckens högerkant och helt oattackerad gick inåt i planen, siktade och placerade in 1 – 0 vid bortre stolpen. En mardrömsstart för Häcken och inte blev det bättre när Emil Wahlström fick kliva av skadad efter 20 minuter. Det medföljde att Joel Andersson klev ner på högerbacken, Simon Sandberg blev mittback och René Makondele byttes in på sin vanliga position som vänsterytter. Innan dess hade Peter Abrahamsson inlett sin svit med lysande räddningar genom att avvärja ett friläge.

Efter en halvtimme ordnade en pigg Kari Arkivuo straff genom att inläggsfinta tills han blev fälld. Paulinho klev fram och placerade bollen vid vänstra stolproten men där var Örebros målvakt och räddade. Så istället för en kvittering blev det till fortsatt jakt på mål mot ett Örebro som matchen igenom var starka i försvarsspelet och giftiga i sina kontringar. Förutom straffen och ett skott från Samuel Gustafson var det få gulsvarta målchanser i den första halvleken.

I den andra halvleken hände desto mer men samtidigt var matchbilden i mångt och mycket densamma. Häcken förde spelet och lyfte upp laget utan att få till de där riktigt vassa avsluten – Örebro stängde av på ett skickligt sätt och stack då och då upp. Peter Abrahamsson räddade tre-fyra frilägen ensam mot Örebro-spelare och i andra änden av planen jobbade Paulinho på allt som rörde sig men avsluten från hans och andras huvuden och fötter gick allt som oftast utanför eller över mål. Något fast etablerat tryck mot Örebro-målet får Häcken aldrig till, istället kan en helt sopren Daniel Gustafsson till slut överlista en ensam Abrahamsson med bara sekunder kvar av tilläggstiden.

Den gulsvarta kräftgången på bortaplan fortsätter – som tur är blir nästa match på Hisingen när Halmstad BK kommer på besök den 14 september.

Huvudpartner

Officiella branschpartners