Förlust mot Djurgården

BK Häcken förlorade bortamatchen mot Djurgårdens IF med 2 – 1 inför 13 060 åskådare på Tele 2 Arena. Hemmalaget tog ledningen redan efter 6 minuter och trots en kvittering från inhoppande debutanten Michiel Hemmen efter 81 minuter blev det noll poäng efter att Sam Johnson sprungit rakt igenom från egen planhalva och gjort 2 – 1. Samuel Gustafson fick två gula kort med fem sekunder kvar av matchen och är därmed avstängd nästa match.

Peter Gerhardsson fick än en gång stuva om i startelvan efter en kombination av sjukdom, skador och en avstängning. Det gav bl a Adam Andersson hans allsvenska debut från start samt Egzon Binakus första dito som vänsterback, i en match inför 13 060 åskådare. För övrigt den största publik som sett Djurgården – Häcken i historien. Att gå ut försiktigt är dock inget som Häcken gjort sig kända för, så blev det inte den här gången heller. Inom fem minuter hade man haft två skott på mål. Problemet var att efter sex minuter var man i underläge.

Djurgården slår ett inlägg till Mushekwi som håller undan men missar målet, där dyker Sam Johnson upp pch skickar in bollen i öppet mål. Häcken försöker svara men halvlekens bästa målchans blir en rensning från Abubakari som från 50 meter blir en perfekt lobb som Höie tvingas tippa till hörna. Med kvarten kvar av halvleken har Häcken ett bra grepp på matchen mot topplaget Djurgården – Paulinho har ett bra skott och Nasiru Mohammed är sånär att få in en av sina två chanser i slutminuterna.
– Vi behöver bli bättre i djupledsspelet samt se till att vara på plats i försvarsspelet i andra halvlek, sa Gerhardsson till CMore i halvtid. Tyvärr blev bara en av de två detaljerna hörsammade fullt ut.

Djurgården skapar andra halvleks första chans, en farlig frispark som rensas undan. Paulinho, som är lite överallt offensivt, får på ett hårt skott som blockeras efter fint förarbete från Binaku och Adam Andersson. Samuel Gustafson hittar brassen med en fin genomskärare men även det avslutet stoppas. Gerhardsson gör ett dubbelbyte med en halvtimme kvar. Ut går Andersson och Rexhepi – in kommer Makondele och den allsvenska debutanten Michiel Hemmen. Häcken har nu en riktigt stark period – Arkivuo dunkar på två gånger om från nära håll – men det dröjer till matchens 81 minut innan kvitteringen kommer. Nasiru Mohammed drar på ett skott som Höie lämnar retur på, först fram är debutanten Hemmen som lägger in 1 – 1.

Kvitteringen leder till att Djurgården vaknar till liv och de skapar direkt två chanser som Häcken avvärjer. Men så får Sam Johnson bollen på egen planhalva, skjuter fart och springer rakt igenom Häckens försvar till ett friläge där han inte gör något misstag. 2 – 1 och även om Häcken har en chans, Peter Abrahamsson (!) når högst på en hörna men nickar över, tvingas han även göra en kvalificerad räddning för att undvika 3 – 1. Det sista som händer i matchen är att Samuel Gustafson, dittills utmärkt, får två gula kort med fem sekunder kvar av matchen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners