Förlust mot IFK

Häcken förlorade mötet med IFK Göteborg med 4 – 0 efter att ha fått spela med 10 man i en dryg timme. IFK tog ledningen efter 37 minuter och under en kort period skapade Häcken några kvitteringschanser, närmast kom Paulinho med en lobb i ribbans undersida. Efter att 2 – 0 kom efter 62 minuter, återigen genom Rieks, var det dock inget snack om saken utan IFK kunde göra både 3 och 4 – 0.
– Vi gör en svag inledning på matchen, kommer till några chanser efter utvisningen och 1 – 0 men sammantaget var det här ingen rolig eftermiddag, säger en besviken Peter Gerhardsson efter matchen.

 Det var hemmalaget IFK som satte full fart från början och tryckte tillbaka Häcken, dock utan att kunna överlista Peter Abrahamsson i Häckens mål. Efter 20 minuter jämnades spelet ut något men efter en knapp halvtimme blir Jasmin Sudic utvisad efter att ha kapat Riski vid mittlinjen. Det tog 37 minuter innan Sören Rieks drog till på en utboxning från Abrahamsson och Häcken var i underläge med en man mindre mot serieledarna. Dock kommer Häckens bästa period efter målet där Paulinho först skapar en målchans åt Nasiru Mohammed som missar, sen lobbar i ribbans undersida och ut. Men ett visst hopp hade Häcken med sig ut till omklädningsrummet i paus.

I andra halvlek tar dock IFK över och 2 – 0 kommer efter dryga timmens spel, återigen genom Rieks, efter att Häcken tappat bollen centralt. Efter det kan IFK i princip defilera i mål och man gör både 3 – 0 (Rieks igen) och 4 – 0 (Alesaami) innan slutsignalen. Det blev ingen rolig återkomst till Gamla Ullevi för Häcken, härnäst väntar Husqvarna i Svenska Cupen på onsdag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners