Jasmin Sudic klar för tre år!

BK  Häckens nr 3 Jasmin Sudic och BK Häcken har enats om att förlänga Sudics avtal med 3 år vilket gör att mittbacken är klar fram till och med 2018. Sudic, med en bakgrund i Malmö FF, kom från Mjällby i vintras och har varit en viktig grundpelare i Häckens backlinje under våren och sommaren.
– Jasmin har visat att han är tillbaka efter sina tidigare skadebekymmer och har varit väldigt viktig för oss. Det är en bra karaktär och ledarfigur, han var även lagkapten i matchen mot Kalmar, så det här känns bra på alla sätt och vis, säger Peter Gerhardsson.

Huvudpersonen själv är även han mycket nöjd.
– Det känns jäkligt bra! Ledarstaben har gett mig stort fötroende och det är ett grymt gäng jag spelar med så det känns helt rätt för mig att förlänga, säger Sudic. Jag började ju på minus fysiskt efter en jobbig lunginflammation under vintern men sen andra omgången av serien har jag fått förtroendet och tyckt att det gått bättre och bättre. Det har gått bra men jag har mer att ge.

Jasmin Sudic har spelat 13 matcher, samtliga från start,  i Allsvenskan under året och gjort ett mål. Sudic, som gjorde allsvensk debut som 17-åring för Malmö FF, har som 24-åring gjort 58 matcher i Allsvenskan för MFF, Mjällby och Häcken. Han är troligtvis ensam, eller iallafall en av ytterst få, allsvenska spelare som kämpat sig tillbaka till elitnivå efter tre korsbandsoperationer. Själv ser han bara framåt.
– Jag trivs fantastiskt bra i Göteborg – staden påminner om Malmö fast är lite större – jag känner folk här och gillar verkligen att bo här. Fotbollsmässigt har vi en jäkligt hög högstanivå, vi måste höja vår lägstanivå nu, då kommer vi att dra in fler poäng.

Huvudpartner

Officiella branschpartners