Dags för Malmö FF!

Bollklubben Häcken möter regerande svenska mästarna Malmö FF på Bravida Arena. Klockan 16.00 sparkar Allsvenskans tjugoförsta omgång igång på Hisingen och det mellan två lag som kommer från matcher som slutade 3 – 2. Häcken vann ju som bekant sin cupmatch mot Husqvarna medan Malmö förlorade med samma siffror mot skotska mästarna Celtic. 
– Malmö tycker jag imponerade mot Celtic och fick med sig ett bra resultat. Det var en match i högt tempo och de har massor med energi i truppen. Samtidigt har vi gjort bra matcher mot dem förut, säger Peter Gerhardsson.

Hemmalaget Häcken har skakat av sig derbyförlusten från förra helgen och har tränat på Bravida inför lördagens drabbning. På fredagen fick de sällskap av sin nya lagkamrat Tefu Mashamaite som vi kommer att hälsa välkommen och presentera mer noggrant under helgen, han är inte spelklar förrän efter landslagsuppehållet i september. Någon som däremot glädjande nog är speklar igen är Häckens lagkapten Martin Ericsson som ingår i matchtruppen. Tyvärr är dock Jasmin Sudic avstängd. 

Motståndarna Malmös trupp har genomgått en i det närmaste total transformation det senaste året – jämför vi matchtrupperna från mötet 13 september förra året (3-3) med lördagens är tolv spelare av arton nya i himmelsblått. Det är däremot inga dåliga spelare man täckt upp sina förluster med – det är svenska landslagsmän som Rasmus Bengtsson och Johan Wiland samt högklassiga spelare med internationell erfarenhet som Wolff Eikrem, Arnason, Rodic och Berget samt inte minst gamle Häcken-spelaren, U21EM-guldmedaljören Oscar Lewicki.

Tränaren är dock densamme – Åge Hareide ledde ”di blåe” till både SM-guld och gruppspel i Champions League under sin första säsong i klubben. 

Och ja. Hemsidan är helt på det klara med att alla matcher lever sina egna liv och att tidigare resultat inte kan användas för att sia om framtiden. Så är det. Samtidigt är det inget annat än anslående när ett lag som varit så framgångsrikt som Malmö de senaste åren har haft så svårt för en enskild motståndare. Svenska mästare både 2013 och 2014 samt definitivt med i årets stenhårda guldstrid. Sedan 2013 har MFF totalt förlorat 12 allsvenska matcher. 4 av dem mot Häcken. Målskillnaden HäckenMFF senaste sju matcherna, 18 – 5.

Men givetvis är det så att allt detta inte ger en enda poäng i det här mötet. Om vi istället vänder blicken mot Häcken så är det nu 75 år sedan gulsvart började vandra VÅR EGEN VÄG och morgondagens match bjuder på en hel del spännande historiska vingslag och följande matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Wahlström, Zuta, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Pekalski, Ericsson, Abubakari, Gustafson, Vorthoren, Ohlsson
Forwards och yttrar: Rexhepi, Paulinho, Mohammed, Makondele, A. Andersson

Huvudpartner

Officiella branschpartners