Landslagskollen: Garza från start i 4-0 seger

Mirad Garza i tröja nummer 9 startade i dagens landskamp i Nordisk pojkturnerning mot Färöarna. Efter gårdagens övertygande seger mot Island där Garza hoppade in i 73:e fick Häcken-spelaren starta på mittfältet.

Det blev en behaglig resa där de blågula dominerade från start och kunde vinna med 4-0. 

– Vi inleder bra idag och tar tag i matchen direkt. Första kvarten är vi klart bättre. Färöarna har en bra årgång som vill spela bollen mycket. Så de bjöd ändå upp till bra motstånd när vi släppte in dem, säger förbundskapten Magnus Wikman till förbundets hemsida som sammanfattar matchen på följande sätt:

– Det är en match med goda ambitioner men fortfarande klarar vi inte av att spela med kvalité genom hela matchen. När det går bra för oss så klarar vi inte av att hålla det helt fokuserat utan vi släpper in motståndarna. Men det är en ganska bra match mot ett spelskickligt lag.

Efter dagens seger leder Sverige gruppen på sex inspelade poäng och kniper söndagens finalplats med minst ett oavgjort resultat i den avslutande gruppspelsmatchen mot USA. Matchen spelas på fredag och börjar 18.00 på Tingvalla IP i Karlstad.

Mirad Garza fick 69 minuter innan han byttes ut mot Sunderlands Joel Asoro.

Huvudpartner

Officiella branschpartners