Landslagskollen: Garza inbytt i P16

Årets upplaga av Nordisk pojkturnering inleddes på bästa sätt för Sveriges P16-landslag som besegrade Island hemma med 3-0. BK Häckens Mirad Garza byttes in i 73:e minuten.

– Det (3-0) är ett bra resultat. Island är en bra nation och är sedan ett par år tillbaka jämförbara Sverige över alla åldrar fotbollsmässigt. På så sätt är det ett bra resultat för oss, säger förbundskapten Magnus Wikman till förbundets hemsida och fortsätter:

– Det är kul att vi vinner när vi spelar i Sverige, men vi spelar främst i turneringen för att utveckla spelarna och ta kliv inför höstens inledande EM-kval. Gruppens första delmål är att ta sig vidare från första delen av EM-kvalet i höst och spelet idag var inte helt på den nivå jag ville se. Det är något jag hoppas vi kan förbättra i de kommande matcherna här i veckan.

I kväll kl 18.00 fortsätter turneringen för Sverige som möter Färöarna på Solviksvallen i Arvika.

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners