Landslagskollen: Garza turneringssegrare med blågult

Efter två raka segrar i gruppen väntade en gruppfinal mot USA i en match som det svenska P16-landslaget vann med 2-1. I startelvan fanns återigen Mirad Garza i tröja nummer 9. Denna gång fick Häcken-mittfältaren 41 minuter innan han byttes ut i ett rotationssyfte. 

Segern innebar att Sverige vann gruppen och var därmed klara för final mot Polen under söndagseftermiddagen. Finalmatchen mot Polen slutade 1-0 i svensk favör efter mål av Malmö FF´s Mattias Svanberg i 60:e minuten – något som innebar svensk turneringsseger. Mirad Garza hoppade in i 62:e minuten. 

– Självklart kul att vinna turneringen. Men egentligen lägger vi inte så stor vikt vid vinsten. Det viktigaste är att vi idag gör bra saker mot ett väldigt bra lag. Vi kommer upp i en ny nivå i dagens spel, säger förbundskapten Magnus Wikman till förbundets hemsida.

I slutet av september börjar EM-kval 1 för det svenska P16-landslaget. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners