Leo Zuta till HNK Rijeka

Bollklubben Häcken och kroatiska HNK Rijeka blev idag överens om en övergång för Häckens vänster- och mittback Leo Zuta. HNK Rijeka är ett topplag i den kroatiska högstadivisionen och ligger för närvarande på andra plats efter åtta omgångar.
– Leo är en kille som kommit upp via vår akademi och varit en viktig spelare för oss i Allsvenskan. Han ville ta den här chansen att gå vidare och vi önskar honom all lycka i framtiden och tackar för den här tiden, säger Sonny Karlsson.

Leo Zuta flyttades upp i A-laget hösten 2012 och tog en bit in på förra året en ordinarie position i Gerhardssons startelvor som vänsterback. I år har han startat samtliga matcher han varit tillgänglig (avstängd en match) och under sensommaren tog han klivet in som mittback. Han blev även under sommaren uttagen och spelade i Makedoniens landslag. Hemsidan gjorde en längre artikel om honom i somras som du kan läsa här: Maratonmannen

Det blev 57 Allsvenska matcher för Leo i Häcken och 2015 spelade han 90 minuter i samtliga Häckens matcher minus en.

Vi önskar Leo Zuta ett stort lycka till med sin fortsatta karriär!

Huvudpartner

Officiella branschpartners