Match mot Örebro!

Bollklubben Häcken åker till Behrn Arena i Örebro för en match i Allsvenskans 22:a omgång. För motståndet står Örebro SK som i nuläget är rejält indraget i bottenstriden med nio matcher kvar av säsongen. Gulsvart besegrade som bekant Malmö FF med 1 – 0 på hemmaplan i förra omgången medan Örebro fick oavgjort 2 – 2 borta mot Halmstads BK.
– Vi gjorde inte bara tekniskt och taktiskt utan framförallt fysiskt en bra match mot Malmö och det är mycket viktigt att vi fortsätter göra det jobbet när vi möter Örebro, säger assisterande tränare Christian Lundström. När man har ett bra försvarsspel mot ett såpass skickligt lag är det för att hela laget – från forward och neråt arbetar stenhårt. Det brukar bli bra och öppna matcher oss och Örebro emellan.

Ja, Häcken vann som sagt sin senaste match efter en väl genomförd match mot MFF på Bravida Arena och eftersom vi befinner någonstans i inledningen av bortre kurvan på Allsvenskan, för att använda friidrottstermer, har gulsvart redan mött Örebro en gång i år. Då blev det seger på Gamla Ullevi med 2 – 0 efter att Samuel Gustafson först spelat fram Nasiru Mohammed och sedan vallat en frispark via muren i mål. 

Hemmalaget Örebro har haft en tung säsong där man, kanske överraskande, som sagt blivit indraget i bottenstriden. Trots massor med allsvensk rutin i truppen ligger man näst sist med 14 poäng på 21 matcher och målskillnaden 16-40. En snabb huvudräkning ger att man alltså släpper in i genomsnitt nästan två mål per match. Bäste poängplockare är Daniel Gustafsson med fyra mål och en assist. Tränare Alexander Axén har till sitt förfogande nu även Astrit Ajdarevic som var utlånad till Helsingborg under vårsäsongen och nu är utlånad till ÖSK från Standard Liege.

Peter Gerhardsson och hans stab har tagit ut följande trupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Wahlström, Zuta, Arkivuo, Ohlsson, Sandberg, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Ericsson, Abubakari, Gustafson, Vorthoren, Berggren
Forwards och yttrar: Makondele, Paulinho, Mohammed, Rexhepi, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners