Oavgjort mot Gefle

Bollklubben Häcken spelade oavgjort 1 – 1 mot Gefle på Bravida Arena. Efter en första halvlek som bortalaget dominerade vände Häcken matchen helt i den andra halvleken och kvitterade genom Paulinho på straff. Häcken skapade flera bra chanser att ta ledningen på de sista 45 men närmare än ett skott i kryssribban från Paulinho kom man inte.
– Vi är inte bra varken offensivt, defensivt eller överhuvudtaget i första halvlek. I andra får vi ett mål direkt och har mycket högre kvalitet i vad vi gör, vi har bra chanser att avgöra matchen, säger Peter Gerhardsson.

Det första som hände i matchen var att Häcken anföll och ordnade en hörna, resten av halvleken var helt och hållet Gefles. De vann bollinnehavet med 67-33 och var spelmässigt tydligt bättre än hemmalaget som misslyckades med flera fina chanser till kontringar. Dock dröjde det över 20 minuter innan Peter Abrahamsson tvingades till sin första räddning på ett skott från straffpunkten. Efter 31 minuter kom ledningsmålet, ett inlägg från Gefles högerkant hamnade hos en helt fri Bertilsson som ostört kunde placera in sin nick vid Abrahamssons stolpe. Det närmaste Häcken kom en målchans var en frispark från distans av Paulinho som gick tätt utanför.

Andra halvleks inleds med ett Gefle-anfall som bryts och Nasiru Mohammed rycker fram i en kontring, lägger ut till Michiel Hemmen som spelar in bollen mot Paulinho som faller i duell med målvakten och domaren pekar på straffpunkten. Då hade det gått mindre än en minut. En minut senare har Paulinho placerat in kvitteringen från straffpunkten. Det är nu totalt ombytta roller ute på planen och Häcken anfaller gång på gång – ofta med Paulinho som avslutare. Han nickar över från nära håll på ett inlägg av Mohammed, en nick till över efter nickframspelning från Simon Sandberg, efter en timmes spel får brassen på ett ruskigt fint skott från vänster innerposition som träffar kryssribban och går ut. Dardan Rexhepi byts in mot Hemmen och han är tillsammans med Mohammed väldigt nära att ordna 2 – 1. Rexhepi tar ner på bröstet till Makondele som krutar på men över.

Som det brukar ske i fotboll kommer även chansen till Gefle, inbytte Mustafa klackar ett inlägg men Abrahamsson gör en strålande räddning. Någon riktigt slutforcering från Häcken kommer inte sista tio minuterna och Gefle kommer inte heller framåt, istället blir det delad pott på Bravida Arena. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners