Seger mot Malmö FF

Bollklubben Häcken besegrade regerande mästarna Malmö FF med 1 – 0 efter en tät och intensiv match som en inhoppande Martin Ericsson avgjorde för hemmalaget. Häcken är därmed fortsatt obesegrat på Hisingen och fortsätter vara en mardrömsmotståndare för MFF.
– Vi fullföljde vår matchplan på ett mycket bra sätt och inte minst fysiskt gör vi en väldigt bra match. Att Martin Ericsson gör comeback och kommer in och avgör känns som något hämtat ur tidningen Buster, säger Peter Gerhardsson.

Det var en tät och intensiv match direkt från start där båda lagen stod för starka försvarsinsatser, det dröjde faktiskt 20 minuter innan någon kom till ett avslut. Det blev Samuel Gustafson som drog till på distans men Wiland i Malmö-målet stod välplacerad. Innan dess hade Nasiru Mohammed blivit fälld i straffområdet utan åtgärd från domaren. Häcken har även en bra nick efter en hörna samt ytterligare ett skott på mål från Gustafson. Malmös enda avslut är ett skott utanför från Oscar Lewicki. Vilket inte var en slump, Häcken spelade ett tätt och aggressivt försvarsspel från Paulinho på topp via mittfält och yttrar till det ypperliga mittbacksparet Wahlström och Zuta som gick in stenhårt i alla dueller mot Malmös forwards Rosenberg och Berget.

Direkt i andra halvlekens inledning kombinerar sig Häcken rakt igenom Malmö men kommer inte till skott. Tio minuter senare är Peter Abrahamsson ute och avvärjer ett farligt inspel från höger och efter en timmes spel kommer Malmös dittills bästa chans men Abrahamsson gör en paradräddning på inbytte Molins friläge. Nu har Malmö en bra period efter att Molins och Wolff Eikrem bytts in och Wahlström tvingas till en grym brytning och Abrahamsson räddar Wolff Eikrems skott. Åt andra hållet är Paulinho ett ständigt hot och jobbar stenhårt på allt tillsammans med Nasiru Mohammed som flyger fram. Gustafson spelar fram Paulinho med ett fint inspel men Wiland gör en bra räddning.

Martin Ericsson hade då redan gjort bejublad comeback efter drygt tre månaders frånvaro och på hörnan från Gustafson vräker sig Wahlström fram och skarvar fram bollen till Ericsson som placerar in ledningsmålet med en kylig bredsida. Han är någon minut senare ytterst nära att spela fram Mohammed till 2 – 0 men Mohammed får inte riktigt styrning på nicken som går utanför. MFF försöker nu trycka på framåt och det är ytterst nära att inbytte Agon Mehmeti kvitterar efter en tilltrasslad situation men han får ingen träff på bollen. Istället kan Häcken dryga ut sin svit mot Malmö FF och låta alla tre poängen stanna kvar hemma på Hisingen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners