U17: Kryss mot MFF

Det var upplagt för en fin fotbollsfest på GPA i dag när BK Häcken och Malmö FF gjorde upp. 

Hemmalaget fick en gyllene start på matchen med snabbt passningstempo, mycket bollinnehav och flera kreativa anfallslösningar. Joel Mumbongo gjorde sig fri efter ett par minuter men avslutet med vänstern parerades av MFF-målvakten Mathias Nilsson. Den snabbe anfallaren skulle dock få ett liknande läge några minuter senare och denna gång satt bollen i nätmaskorna. 1-0 Häcken!

MFF vaknade upp och kunde replikera omgående i sitt första anfall efter en fin prestation av pojklandslagsmannen Max Olsson. Samme Olsson höll sig framme en stund senare igen efter ny fin individuell prestation och kunde göra 2-1 till gästerna. Även trean skulle stänkas in bakom Oscar Lansing i Häcken-målet innan halvtidsvilan som därmed betydde 3-1 till de himmelsblå. Bollklubben hade en brant uppförsbacke inför andra trots bra spel och en del målchanser.

Andra halvlek hinner knappt börja innan de gulsvarta hinner både gör 3-2 (Mumbongo) och även 3-3 (Lucas Hedlund) efter högt återerövrningsspel. En drömöppning för det nedflyttningshotade hemmalaget.

Häcken fortsatte att trumma på och efter ett mönsteranfall får Mario Knezevic bollen utanför boxen och dundrar in 4-3 i krysset!

Matchen skulle präglas av mycket närkamp och frustation, vilket renderade i tre röda kort och nio gula. Häcken avslutar matchen med nio spelare och ett övertaligt MFF hinner kvittera till 4-4, ett resultat som även står sig matchen ut.

Startelvan: Lansing; Bjärnlind – Heaver – Trajanovski – Stengarn; Åberg – Garza; Hedlund – Knezevic – Bilajbegovic; Mumbongo. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners