U19: Hemmaseger mot Lunds BK

U19 fortsätter att ta trepoängare. Denna gång slogs Lunds BK tillbaka på den tillfälliga hemmaplanen Slättadamm med 4-0 där samtliga mål tillkommit i andra halvlek.

– Första halvlek är jämn. Det är ett försvarsstarkt lag som spelar efter sina resurser och gör det bra. Senast vann de mot Elfsborg med 6-3 så vi visste att det var en tuff match som väntade, säger Teddy Olausson.

I andra halvlek lyckades de gulsvarta få utdelning nästan omgående.

– Vi byter in Joel Mumbongo direkt i andra som ligger bakom de två första målen. Först en passning till Daniel Krezic som smäller in den och sedan ett inlägg till Haris Avdiu som gör viktiga 2-0. Efter detta tvingas Lund flytta fram sina posistioner.

Även 3-0 skulle komma och återigen var det Krezic som skrev in sig i målprotokollet innan Gustav Berggren avrundade med 4-0.

– Vi gör en gedigen bra match. Det är alltid tufft att möta försvarsstarka lag vilket första halvlek visade. I längden visar vi dock prov på mycket kvalité i det vi gör och lyckas få dit några bollar. Det är starkt att vinna sådana matcher, avslutar Olausson som härnäst blickar vidare mot Växjö och Östers IF nästa helg. 

U19 toppar nu tabellen med en poäng ner till IFK Göteborg.

Startelvan: Patat; Bjärnlind – Don P – Heaver – Åberg; Andernil – Berggren; Hedlund – Avdiu – Krezic; Sana.

Huvudpartner

Officiella branschpartners