U19: Tillbaka i serieledning

I lördags tog BK Häcken emot Trelleborg på Valhalla IP. Målformen hos de gulsvarta var konserverad och laget lyckades denna gång göra fem baljor.

– Trots att vi vinner med 5-1 var det en blandad match. I andra halvlek slarvar vi mycket i försvaret och gör inte det jobbet som krävs, men vi är naturligtvis ändå glada med att vinna, säger Teddy Olausson.

I den elfte minuten kunde Joachim Åberg göra 1-0 efter en hörna innan Trelleborg kvitterade strax efter. Joel Mumbongo sprang sig fri efter en fin djupledsboll från Mark Ferazit och kunde sätta 2-1 i minut 22. Robert Lipovac stod för ett snyggt mål minuten efter och ökade på till 3-1.

I andra halvlek faställde Muba Sana och Lipovac slutsiffrorna till 5-1.

– Alltid starkt att vinna trots att vi inte kommer upp i vanlig nivå. Joel Mumbongo gör sin bästa match i Häckentröjan, Lipovac är stabil som vanligt och där bak gör Don en väldigt bra match, avslutar Olausson som i och med segern seglade förbi IFK Göteborg i toppen då de blåvita förlorade med 3-0 mot Halmstads BK.

Startelvan: Patat; Bjärnlind – Don P – Gustafson – Ferazit; Andernil – Åberg; Sana – Lipovac – Avdiu; Mumbongo.

Huvudpartner

Officiella branschpartners