U21: Derbyseger!

BK Häckens U21 besegrade IFK Göteborgs dito med 4 – 2 i en svängig och underhållande match på Bravida Arena där inhoppande Joel Mumbongo avgjorde med två mål.

Hemmalaget ledde med 1 – 0 i halvtid efter ett välplacerat skott från Robert Lipovac och gjorde även 2 – 0 genom Michiel Hemmen på straff innan IFK blixtrade till och både reducerade och kvitterade. Blott 16-årige Joel Mumbongo, som kom in med 25 minuter kvar, gjorde både 3 – 2 och 4 – 2, Häcken hade sedan flera bra lägen att utöka ledningen men det gick inte vägen. Tefu Mashamaite spelade hela första halvlek för Häcken.
– Vi har stunder i första halvlek där vi spelar bra men är emellanåt inte tillräckligt aggressiva. Det är som det brukar bli i U21-serien att matcherna svänger ganska kraftigt, att man lite turas om att ha initiativet, säger Christian Lundström. Vi inleder andra halvlek på ett bra sätt och gör 2 – 0 men sedan är vi väldigt oorganiserade under en period när de gör sina mål. Sista halvtimmen tycker jag vi är det klart bättre laget och vi borde kanske gjort något mer mål.

Häckens nya mittback Mashamaite debuterade i gulsvart och bildade mittbackspar tillsammans med Jasmin Sudic hela första halvlek.
– Han såg väldigt bra ut. Bra blick för spelet både defensivt och offensivt och styrde medspelarna på ett fint sätt, sammanfattar Lundström.

Målskyttar för Häcken: Mumbongo 2, Lipovac, Hemmen

Nadj
Fezarit-Sudic-Mashamaite-Binaku
Ohlsson-Vorthoren
Sana-Lipovac-Andernil
Hemmen

Inbytta spelare: Thongsonboom (45), E. Gustafson (45), Mumbongo (65), Avdiu (78)

Huvudpartner

Officiella branschpartners