U21: Oavgjort mot MFF

I en svängig och chansrik match blev resultatet oavgjort 2 – 2 i U21-matchen mellan BK Häcken och Malmö FF på Bravida Arena. Båda Häckens mål kom på nick, 1 – 0 av Gustaf Berggren och 2 – 1 av Niels Vorthoren i hans debut.
– I delar av matchen spelar vi riktigt bra, vi tappar kanske lite struktur i offensiven emellanåt men på det stora hela gör vi det bra, säger Christian Lundström efteråt. Även positivt att vi gör mål på nick, det är ett område vi kan utveckla och det första målet är ju tillochmed en språngnick vilket alltid är skönt att se.

Det var ordentligt varmt på Hisingen, framförallt under första halvlek, vilket gjorde att tempot emellanåt blev lidande. Samtidigt var det två lag med offensiv inriktning som drabbade samman ch det bjöds på flera fina aktioner inför det dryga hundratal som bänkat sig. 1 – 0 kom efter ett fint inlägg från vänsterbacken Mark Fezarit där Gustaf Berggren bjöd på en tvättäkta språngnick rätt upp i nättaket, ett riktigt fint mål. Malmö, med bland andra Guillermo Molins, Pa Konate och Cibicki på plan, kvitterade med ett distinkt skott från 20 meter. Michiel Hemmen skapade ett friläge åt sig själv genom att vinna bollen och rycka förbi två försvarare, tyvärr gick avslutet tätt utanför. 

I andra halvlek inledde Häcken målskyttet med ännu en nick – Niels Vorthoren tryckte perfekt till med pannan på inlägget från Pekalski.  Men med kvarten kvar tryckte Molins in kvitteringen från nära håll efter inspel från kanten. Närmast att avgöra matchen var Häcken, även denna gång via en nick – inbytte Sebastian Heaver tryckte till med pannan efter en hörna men MFF:s målvakt stoppade bollen på mållinjen.

Startelvan:

Nadj
Sandberg-Ohlsson-Pattanapong-Fezarit
Pekalski-Skoglund-Vorthoren
Berggren-Hemmen-Makondele

Inbytta: Åberg, Heaver, Krezic, Sana

Huvudpartner

Officiella branschpartners