Vår egen väg i 75 år

Sveriges mest spännande idrottsförening fyller i år 75 år. Vi förenar bredd- och elitidrott med världsledande event och ungdomsturneringar, samtidigt som vi  förädlar och attraherar fotbollsspelare av världsklass.

Vi uppmärksammar nu detta med lanseringen av en jubileumssajt där vi berättar vår historia med hjälp av  ”Häckenmoments”, ett urval typiska händelser som format dagens BK Häcken.

Där berättas till exempel om hur det hela började med att den tänkta Bollklubben Kick med grönvita dräkter blev geting-randiga BK Häcken. Som underdog i den göteborgska fotbollsvärlden tvingades vi tidigt till stor kreativitet för att skapa en fungerande ekonomi. Detta ledde till flera mer eller mindre lyckade projekt genom åren och några av dem är verkliga ”Häckenmoments”.

Som supporter och Häckenvän kan du också dela med dig av dina bästa minnen genom åren och samtidigt delta i en tävling. Under hösten sammanställer vi alla inskickade ögonblick, lägger till dem på sajten, och har en öppen omröstning om vilka som är de mest minnesvärda. För att delta gör du något av följande:

• Klicka på pratbubblan nere till höger inne på jubileumssajten

• Hashtagga med #våregenväg på facebook, instagram eller twitter

• Skicka ett brev till BK Häcken, Entreprenadvägen 6, 417 49 Göteborg och märk brevet med #våregenväg

Välkommen in till vår jubileumssajt på www.våregenväg.se

I samband med lanseringen av sajten, idag 17 augusti, fyller också en av föreningens viktigaste personer år. Rolf Andersson, som var en av killarna som grundade BK Häcken i Kvillebäcken 1940, blir idag 90 år. Vi lyfter våra gulsvarta hattar, tackar och gratulerar Rolf.

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners