Akademin: En gastkamrande helg väntar

Det vankas en spännande omgång för både U17 och U19 denna helg.

U17 tog en meriterande poäng borta mot tabellfyran Örebro SK förra helgen efter 1-1. ÖSK tog ledningen i 17:e minuten innan Joel Mumbongo kvitterade strax innan halvtidsvilan. Resultatet stod sig matchen ut och laget ligger inför helgens omgång strax över nedflyttningsstrecket. På söndag väntar tabelljumbon GAIS hemma i en ytterst viktig ”sexpoängsmatch” där båda lagen är i behov av trepoängare.

Missa inte detta gastkamrande derby där mycket står spel med avsparkstid 14.00 på GPA.

U19 slåss i toppen och jagar en slutspelsplats. I dagsläget ligger gulsvart tvåa med fem poäng upp till serieledande IFK Göteborg samt tre poäng ner till IF Elfsborg. Förra veckan besegrades Halmstads BK på Bravida Arena med 3-2 efter två mål av Robert Lipovac samt Adam Andersson som punkterade matchen i 72:a minuten.

I morgon väntar FC Trollhättan som försöker säkra det allsvenska kontraktet till nästa säsong – något som bäddar för en dramatisk match på Edsborgs IP med avspark 15.00. 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners