Akademin: Storseger för U17

Bollklubben U17 spelade en ytterst viktig match i söndags hemma på GPA. För motståndet stod Landskorna BoIS i en match med två nedflyttningshotade lag som var i behov av tre poäng.

BK Häcken fick en drömstart med med mål redan i den andra minuten genom Joel Mumbongo. Joachim Åberg ökade på till 2-0 tio minuter senare innan Åmål-fostrade Lucas Hedlund avrundade den första halvleken med att göra både 4-1 och 4-2 sedan Landskrona stuckit fram med två mål i slutet av halvleken.

I andra halvlek fortsatte Häcken med sina vassa offensiva kombinationer som renderade i ytterligare mål. Roj Chwaich gjorde 5-2, Mumbongo 6-2 innan Chwaich slog till med sitt andra och lagets sjunde mål denna eftermiddag. Målkalaset var dock inte över. Hedlund gjorde hattrick innan Onsalakillen Sebastian Heaver rundade av denna tillställning med att göra 9-2 i minut 90. Segern gav de gulsvarta lite andrum där man nu har två poäng ner till strecket.

På söndag väntar en ny ”måstematch”, denna gång borta mot tabellfyran Örebro SK.

U19 spelade seriefinal mot IFK Göteborg i en match där Blåvitt tog ledningen med 3-0 innan Häcken och framför allt Robert Lipovac vaknade till liv. Anfallaren reducerade både en och två gånger till 3-2 i mitten av andra halvlek och skapade spänning i seriefinalen. Dock var de blåvita strået vassare denna kväll och behöll kylan när laget ökade på till 4-2, 5-2 och till slut även 6-2 som blev slutresultatet.

U19 ligger fortfarande tvåa och därmed på slutspelsplats med tre poäng till godo på IF Elfsborg.

Huvudpartner

Officiella branschpartners