Akademin: Två nervkittlande matcher

I lördags fortsatte U19’s jakt på tabelltoppen – denna gång väntade bortamatch mot jumbon Kristianstads FF.

Det blev en rafflande match där mittbacken Elias Gustafson knoppade in 1-0 i 82:a minuten och tre nya poäng såg ut att inkasseras på kontot. Dock ville hemmalaget annorlunda och kunde inom loppet av en minut (85: och 86:e) både göra 1-1 samt 2-1! Kristiandstads vann därmed denna tillställning och BK Häcken återfinns på andraplats i tabellen – två poäng upp till ledande IFK Göteborg och en poäng ner till trean IF Elfsborg.

Startelvan: Patat; Bjärnlind – Heaver – Gustafson – Trajanovski; Andernil – Åberg; Sana – Skoglund – Avdiu; Lipovac.

På söndagen var det lite bättre tongångar på GPA. U17 som låg på nedflyttningsplats spelade en ”sexpoängsmatch” mot Helsingborgs Akademi. Skåningarna tog ledningen men Bollklubben kunde replikera genom Joel Mumbongo som stod för en fin soloräd. Helsingborg tog ledningen ännu en gång innan vindsnabbe Theo Kornbakk, född 00, kvitterade.

Matchen såg ut att sluta 2-2 – men Mumbongo ville annat och kunde i slutminuten även göra 3-2 till de gulsvartas vilda glädje. Segern gör att Häcken kliver över nedflyttningsstrecket – även om endast två poäng skiljer ner till tabelljumbon Landskrona. På söndag väntar ännu en spännande match för Hisingens stolthet då man möter serieledande IF Elfsborg i Borås.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners