Akademin: U19 nära slutspelsplats

Det blev en spännande omgång för både U19 samt U17-allsvenskan ur gulsvarta ögon.

U19 åkte till Trollhättan under lördagen för att möta ett laddat hemmalag som jagar fortsatt allsvenskt kontrakt inför nästa säsong.

BK Häcken fick en smakstart på matchen när Robert Lipovac gjorde 1-0 i minut 16. Målet var Lipovacs 25:e denna säsong och anfallaren är på väg att vinna skytteligan för tredje året i rad. I andra halvlek växlade Bollklubben upp ytterligare tempot och ytterbacken Mark Ferazit kunde göra sitt fjärde mål för säsongen som betydde 2-0. Albin Skoglund punkterade tillställningen med sitt 3-0 mål i 72:a minuten. Trollhättan hann tröstmåla i slutminuten.

Tabellen är oförändrad när omgång 23 summeras. IFK Göteborg leder på 52 poäng medan BK Häcken skuggar på 47 pinnar. Även IF Elfsborg vann sin match i helgen och ligger tre poäng efter gulsvart. De två högst placerade lagen går till slutspel.

På fredag möts just BK Häcken och IF Elfsborg i en match där mycket står på spel med endast tre omgångar kvar att spela. Avspark 17.00 på Bravida Arena. Kom och stötta gulsvart i kampen om den åtråvärda slutspelsplatsen.

U17 hade en ”sexpoängsmatch” hemma under söndagen mot tabelljumbon GAIS som var tvingat att vinna. I en tät och jämn match stod det 0-0 i paus. I andra halvlek kom bortalaget ut något hungrigare och kunde göra 1-0 genom pojklandslagsspelaren Daleho Irandust från straffpunkten.

Sebastian Heaver kunde kvittera tio minuter senare på nick efter ett fint inlägg från Mario Knezevic. I minut 78 kom kallduschen för Bollklubben när Ardillon Haklaj i GAIS kunde göra 2-1 innan Daleho Irandust avslutade med att göra 3-1 i slutminuten – ett resultat som betyder följande i bottenstriden med tre omgångar kvar.

12, BK Häcken 21 poäng

———————————

13, GAIS 19 poäng

14, Landskrona 18 poäng

I nästa omgång möter Hisingens stolthet Motala på bortaplan. Matchen spelas på lördag med avsparkstid 14.00

Huvudpartner

Officiella branschpartners