Förlust mot AIK

Bollklubben Häcken förlorade bortamatchen mot AIK med 2 – 1 inför 19.380 åskådare på Friends Arena. Häckens mål gjordes av Alexander Jeremejeff som vann en duell och elegant lobbade över målvakten. Häcken fick spela med en man mer sista 20 minuterna men kom inte till något vasst
– Vi får en mardömsinledning på matchen och ligger under med 2 – 0 efter 25 minuter. Vi får en chans att komma tillbaka efter utvisningen men vi är riktigt usla när vi ska forcera, säger Peter Gerhardsson.

Det blev en hård och kampfylld match där guldjagande AIK tog kommandot direkt. I matchens andra minut nickar Goitom över när han har helt öppet mål och Alexander Jeremejeff fick en målchans som AIK:s målvakt räddar till hörna. Häcken har dock förtvivlat svårt att etablera något spel och AIK maler på framåt och får fast bollen med långa inkast och hörnor. AIK har en nick i ribban efter en hörna och efter 20 minuter kommer 1 – 0. Brustad rakar in en retur efter att Sudic räddat bollen på mållinjen. Fem minuter senare ringer det igen när Etuhu vräker sig fram och stöter in 2 – 0.

Framåt för Häcken blir det Jeremejeff som sysselsätter AIK:s backlinje och med fem minuter kvar av första halvlek vinner han en duell mot Hooiveld och lobbar elegant över Carlgren i AIK-målet. Direkt efteråt blir AIK avblåsta när hela arenan trott det blivit 3 – 1. Istället går Häcken in i halvtid med endast ett måls underläge.

Tyvärr för Häcken inleds andra halvlek som den första. AIK fortsätter att pressa tillbaka Häcken som inte klarar att spela sig ur och anfalla utan helt får inrikta sig på att försvara. Det tar tjugo minuter innan det skapas en målchans – AIK har en nick i stolpen – men i 70:e matchminuten får Etuhu sitt andra gula kort och Häcken har 20 minuter med en man mer på sig att kvittera. Gerhardsson gör flera offensiva byten men även om Häcken för första gången har ett spelövertag blir det inga målchanser. Istället får Peter Abrahamsson göra en fantastisk räddning på Goitoms friläge i 90:e minuten och 2 – 1 står sig matchen ut.

Huvudpartner

Officiella branschpartners