Inför Åtvidaberg

Bollklubben Häcken möter på torsdagskvällen Åtvidabergs FF på Bravida Arena i den 25:e allsvenska omgången. Med 18 poäng kvar att spela om ligger Häcken på nionde plats medan Åtvidaberg ligger sist. Avspark sker klockan 19 på Bravida Arena – Häckens hemmaplan där gulsvart är obesegrade och har ett målsnitt på 2,87.
– Vi vill studsa tillbaka efter förlusten mot AIK, nu möter vi ett annat sorts lag som fightas i botten. De är bollskickliga och har slagit Sundsvall borta och spelade 1 – 1 mot Kalmar senast. Det gäller för oss att vi presterar på topp, säger Peter Gerhardsson.

Att Häcken varit tydligt bättre på sin nya hemmaplan än på bortaplan underströks när man först slog Halmstad med 4 – 1 hemma och sedan hade väldigt svårt mot AIK på Friends Arena där det blev förlust med 2 – 1. Dock har både Paulinho och Alexander Jeremejeff kommit igång med målskyttet, Paulinho har gjort tre och Jeremejeff två på de två senaste matcherna. Försvarsmässigt är Arkivuo tillbaka i truppen efter att han blev pappa (grattis Kari!) i helgen. Nyförvärvet Mashamaite konkurrerar med Wahlström och Sudic om de två mittbacksplatserna, Simon Sandberg har varit sjuk och står över.

Gästerna Åtvidaberg kommer alltså från 1 – 1 mot Kalmar FF där Hovda kvitterade med tre minuter kvar, i omgången innan besegrades Sundsvall med  1 – 0, målskytt den gången var Mauricio Albornoz. Tränare Roar Hansen förfogar över flera rutinerade spelare, förutom de tidigare nämnda finns forwarden John Owoeri samt Allsvenskans överlägset mest erfarna spelare; Kristian Bergström som 41 år gammal leder lagets poängliga med 3 mål och 6 assist. 

Avspark 19.00 i härligt septemberväder på Bravida Arena!

Häckens matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Mashamaite, Arkivuo, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Pekalski, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Ohlsson, Vorthoren
Forwards: Paulinho, Mohammed, Makondele, Jeremejeff, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners