Inför Falkenberg borta

Bollklubben Häcken åker på söndagen några mil söderut för att ta sig an Falkenbergs FF i Allsvenskans 26:e omgång. Det är två lag som båda gjorde tre mål i sin senaste match som möts, Häcken slog som bekant Åtvidaberg med 3 – 0 medan FFF fick se sig besegrade på bortaplan av Malmö FF med 4 – 3.  I våras när lagen möttes vann Falkenberg med 2 – 0 efter att Stefan Rodevåg stått för vad som kan bli Årets Mål när han drog en volley i bortre krysset.
– Vi ser fram emot matchen, det blir en härlig utmaning för oss. Det här kommer att bli en helt annorlunda matchbild jämfört med Åtvidaberg. Mycket kamp, dueller och fasta situationer, de gör dessutom nästan alltid mål på hemmaplan, varnar Peter Gerhardsson. Vi har en klar bild av hur vi vill hantera Falkenberg, bland annat blir djupledsspelet viktigt. 

Ja, Falkenberg har ett imponerande målfacit på hemmaplan, däremot har resultaten varit sämre. Man har förlorat sex av tolv hemmamatcher i år, tre oavgjorda och tre segrar. Med fem matcher kvar ligger man på kvalplats med fyra poäng upp till Örebro och Sundsvall och det är ingen överdrift att påstå att man krigar för sin allsvenska existens. Bästa målskytt är väldiga Hakeem Araba (7 mål) och rutinerade Stefan Rodevåg (5) medan Calle Wede leder lagets assistliga med 5 målgivande passningar.

Häcken körde sitt sista pass inför matchen på Gothia Park Academys gräs, som vanligt dagen innan match med inriktning på spel och fasta situationer. På de tre matcherna efter landslagsuppehållet har Paulinho gjort tre mål och Alexander Jeremejeff fyra. I matchtruppen jämfört med senast tillkommer Simon Sandberg och Dardan Rexhepi.

Häckens matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Mashamaite, Arkivuo, Binaku, J. Andersson, Sandberg
Mittfält: Pekalski, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Vorthoren
Yttrar och Forwards: Paulinho, Mohammed, Makondele, Jeremejeff, Hemmen, Rexhepi

Huvudpartner

Officiella branschpartners