Inför: Häcken mot AIK

Bollklubben Häcken möter på lördagen Allmänna Idrottsklubben på Friends Arena i Allsvenskans 24:e omgång. Båda lagen kommer från segrar där de gjorde fyra mål vardera – Häcken slog Halmstad med 4 – 1 medan AIK vann över Falkenberg med 4 – 2.
– Det är en match vi ser fram emot, även om vi tyvärr inte är med i guldstriden själva är det en match som gäller mycket inför storpublik, säger Peter Gerhardsson.

Lagens målform är det inget fel på, AIK:s Henok Goitom leder allsvenska skytteligan och gjorde två mål senast medan Paulinho stod för tre fullträffar mot Halmstad. Häckens hemmafacit efter flytten till Bravida Arena har varit mycket bra, jämfört med AIK:s bleknar det dock. 11 segrar, en oavgjord och noll förluster på 12 matcher på Friends Arena är milt sagt imponerande.

För Bollklubbens del är det alltså dags för en av tre höstmatcher mot lag som är inblandade i den täta guldstriden, förutom AIK möter man även IFK Norrköping och Elfsborg. I och med Paulinhos återkomst har man fått en målskytt av rang, sex mål på åtta matcher gör honom till gulsvarts bästa målskytt före Nasiru Mohammed med fyra. Med Alexander Jeremejeff och Martin Ericsson skadefria samt nyförvärvet Tefu Mashamaite spelklar är konkurrensen om startplatserna hårdare än tidigare under säsongen.

Häcken har fått Jasmin Sudic tillbaka efter avstängning vilket ger följande matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Mashamaite, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Pekalski, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Ohlsson, Vorthoren
Forwards: Paulinho, Mohammed, Makondele, Jeremejeff, Hemmen

Huvudpartner

Officiella branschpartners