Införrapport: Halmstad hemma

Bollklubben Häcken möter på måndagskvällen en annan Bollklubb, nämligen Halmstads, i Allsvenskans 23:e omgång. I Häckens senaste hemmamatch besegrades Malmö FF med 1 – 0 där en comebackande Martin Ericsson stod för segermålet. På bortaplan mot Örebro i förra omgången gick det sämre – förlust med 2 – 0. Nu har laget tränat på en vecka och även mött Delhi Dynamos i en träningsmatch.
– Halmstad är ju i ett pressat läge, samtidigt är det bara tuffa och jämna matcher i den här serien så det gäller för oss att prestera för att kunna vinna, säger Peter Gerhardsson.

Ja, Halmstad är ett av lagen indragna i bottenstriden med 16 poäng efter 22 omgångar och ligger på näst sista plats. Deras tre bästa målskyttar har alla gjort tre mål – Junes Barny, James Keene och Matthew Rusike. Tränaren Janne Jönsson är ny för i år, han har tidigare bl a vunnit guld i Norge med Stabaek.

För Häckens del har skadefronten ljusnat något – förutom Martin Ericsson är även Alexander Jeremejeff åter tillgänglig – dock är Jasmin Sudic fortsatt avstängd efter sin utvisning mot IFK Göteborg. Däremot kommer med all sannolikhet Tefu Mashamaite göra allsvensk debut efter att hans arbetstillständ blev klart förra veckan. Bästa målskytt för Bollklubben är Nasiru Mohammed med 4 fullträffar, han är även den enda som startat samtliga allsvenska matcher i år.

Senast lagen möttes, på Örjans Vall den 4 maj, vann Häcken med 2 – 0 efter mål av Thorvaldsson och Joel Andersson. Stor matchhjälte den gången var Christoffer Källqvist som räddade två (!) straffar och såg till att Häcken återvände till Hisingen med tre poäng.

Avspark är 19.00 hemma på Bravida Arena, välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners