Landslagskollen: Skoglund och Sandberg i farten

Ytterligare en landslagsvecka läggs till handlingarna. Hisingens stolthet har haft tre spelare som representerat tre olika blågula landslag i veckan.

Albin Skoglund inledde på bänken och kom in i minut 64 mot ett skickligt Danmark när lagen möttes på Kastvallen. 

Danskarna var snäppet bättre på allt och kunde segra med hela 5-0.

– Vi är kanske inte lika långt fram i passningsspelet som Danmark som är väldigt trygga med boll. Vi visste att de var bättre än Norge och de är bättre än oss i dag, även om skillnaden inte ska vara fem mål, säger förbundskapten Tomas Turesson till förbundets hemsida och fortsätter:

– Nu gäller det att analysera de här matcherna och se vad vi kan förbättra. Vi kan lämna tillbaka spelarna till sina allsvenska klubbar med gott samvete också då vi har fördelat speltiden med omsorg.

Även Simon Sandberg har varit på landslagsuppdrag med den yngre upplagan av U21. I den första matchen mot San Marino (3-0 seger) satt han på bänken hela matchen, men mot Polen fick han starta. Matchen spelades inför hela 11 500 åskådare i Kielce, något som innebar rekord för arenan.

– 0-0 med väldigt mycket mersmak. Jag är väldigt nöjd med vår insats. Vi spelar tekniskt och bra passningsspel och kommer fram till lägen, men i avslutningsfasen har vi en del att jobba med, summerar förbundskapten Håkan Ericson till förbundets hemsida.

Simon Sandberg fick 45 minuter innan han ersattes av Linus Wahlqvist. Övriga gulsvarta bekanta som fick speltid under denna samling med U21 var Simon Gustafson och Carlos Strandberg.

Huvudpartner

Officiella branschpartners