Målfest mot Dynamos

Det blev en mycket målrik tillställning när BK Häcken träningsspelade mot indiska Delhi Dynamos, efter hela 5 – 2 i halvtid blev det ”bara” två mål i den andra halvleken i matchen som slutade 7 – 2 till Häcken. Alexander Jeremejeff blev tvåmålsskytt i sin comeback och Peter Gerhardsson använde (nästan) två startelvor som spelade varsin halvlek.
– Det var en träningsmatch mot ett motstånd som hade toppar med enorma kvaliteter i bl a Malouda och Adil Nabi, samtidigt var vi avsevärt mer effektiva i våra attacker än de var, säger Peter Gerhardsson. Vi fick jobba vidare med vårt spel och gör ett par riktigt vackra mål och har flera bra kombinationer.

Det var hemmalaget Häcken som tog kommandot direkt i matchen och redan efter åtta minuter gjorde Nasiru Mohammed 1 – 0 efter att mött en lång boll på volley och lobbat Dynamos målvakt. Efter drygt tio minuter fick Delhi byta målvakt efter att Alexander Jeremejeff tryckt in både spelare och boll i mål – målet underkändes. Häcken kom fram till flera målchanser utan att få till avsluten och Paulinho fick byta med en stukning. Dynamos första målchans uppstod när Florent Malouda blixtrade till och drev igenom men hans skott gick utanför. Jeremejeff gör strax därefter 2 – 0 genom att kyligt vricka bollen förbi målvakten.

3 – 0 är en riktig pärla. Egzon Binaku möter i vänsterläge strax utanför straffområdet med vristen och dundrar in 3 – 0 via ribban. Då har halva första halvlek passerat. Dynamos får en straff och John Arne Riise går fram och skjuter ett av de hårdaste skott som setts på Bravida Arena ribba in. 3 – 1 och på halvlekens sista fyra minuter får vi se tre mål. Först spelar Malouda fram Nabi som passerar en övergiven Abrahamsson i Häcken-målet, Jeremejeff dribblar och tråcklar fram bollen till en framstörtande Martin Ericsson som lägger in 4 – 2, innan Häcken får till ett drömanfall. Samuel Gustafson, Binaku och Makondele kombinerar snabbt, smart och snyggt fram bollen till Jeremejeff som trycker in 5 – 2.

I andra halvlek byter Gerhardsson ut nästan hela laget. 6 – 2 gör Michiel Hemmen på en framspelning av Dardan Rexhepi, Hemmen frispelar i sin tur Niels Vorthoren som fastställer slutresultatet till 7 – 2 i matchens slutminut.

Huvudpartner

Officiella branschpartners