På måndag gör BK Häcken mål för barn på flykt

BK Häcken har inlett ett samarbete med UNICEF som bland annat innebär att alla försäljningsintäkter från matchen mot Halmstad den 14/9 går oavkortat till insamlingen.

 – Dessutom adderar vi 10 000 kronor för varje mål vi gör. Jag hoppas att det blir dyrt för oss, säger BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson. 

30 miljoner barn befinner sig just nu på flykt i Europa och världen och klubben vill bidra till UNICEF:s katastroffond under rubriken ”Fotboll är lek, det här är allvar”.

– Det är just nu en stor oro i världen som vi inte kan blunda för. Miljontals människor tvingas på flykt och vi vill därför göra vad vi kan. Vi har fått en fantastisk respons från fans och sponsorer som alla sluter upp bakom oss i denna insamling, säger Dennis Andersson.

Som en del i insamlingen kommer BK Häcken alltså att skänka samtliga försäljningsintäkter från matchen mot Halmstads BK på måndag. Intäkterna från lounge, kiosker, souvenirer och lotteri kommer oavkortat att gå till insamlingen hos UNICEF.

Utöver det kommer BK Häcken att skänka 10 000 kronor för varje mål som hemmalaget gör.

Forwarden Paulhino tycker att det är en inspirerande drivkraft.

– Att göra mål är alltid härligt, säger han. Men det känns ju extra meningsfullt om man gör det för något som betyder mer än allsvenska poäng!

Här kan du vara med och bidra: https://unicef.se/egna-insamlingar/bk-hacken-for-barn-pa-flykt

BK Häcken

Huvudpartner

Officiella branschpartners